ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Εκτός εφημερίας το Λαϊκό - Tι γίνεται με τους γιατρούς

Αναστέλλεται η αυριανή λειτουργία του νοσοκομείου «Λαϊκό», κατόπιν απόφασης που έλαβε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με αυτήν, η αναστολή της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου είναι αναγκαία για να γίνει απολύμανση της Β´ προπαιδευτικής  πανεπιστημιακής κλινικής.
Η απολύμανση σχετίζεται όπως φαίνεται με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου που..
προκαλεί ο κορωνοιός που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον διευθυντή της κλινικής και πρόεδρο της Ιατρικής σχολής Αθηνών. Κατά πληροφορίες όμως υπάρχουν και άλλα κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου.
Η απόφαση για την αναστολή της γενικής εφημερίας έχει προκαλέσει τον μείζονα προβληματισμό και την ανησυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς διαπιστώνει μια σημαντική διαφοροποίηση στη διαχείριση των ίδιων καταστάσεων μεσα στα νοσοκομεία του συστηματος υγείας. "Γιατί βγάζουν από την εφημερία το Λαϊκό για να γίνει απολύμανση μιας κλινικής, όταν στο Αλεξάνδρα πριν απο λίγες ημέρες δεν έκαναν τιποτα παροτι προέκυψε 77χρονος θετικός ασθενής που είχε εξεταστεί στα ΤΕΠ, στο ακτινολογικό, παρέμεινε σε θαλάμους πριν βγει θετικός και διακομιστεί στο Σωτηρία;" θέτει το ερώτημα η ΠΟΕΔΗΝ.
Διαφορετική μεταχείριση βλέπουν οι εργαζόμενοι, για παράδειγμα,και στο νοσοκομείο Καστοριάς, οπου μετα τον 53χρονο εργαζόμενο, που κατέληξε σήμερα, είχαν διαγνωστεί θετικοί 7 εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση σπίτια τους.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ασθενεις υγειονομικοί υπάρχουν σε τουλάχιστον 13 νοσοκομεία. Πρόκειται για τα εξής: νοσοκομειο Καστοριάς, Πύργου, Αμαλιάδας, Ρίου, ΝΙΜΤΣ, Λαϊκό.
- protothema.gr