ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ανακαλείται η άδεια της «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο»

Ο φιλοζωικός κόσμος δικαιώνεται, η δε Περιφέρεια Αττικής (επιτέλους) ακούει... Έτσι συνοπτικά σχολιάζουν μέλη του φιλοζωικού κινήματος τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ΑΕ», επιχείρηση η οποία προχωρούσε σε παραστάσεις δελφινιών με αντίτιμο, παρότι ο νόμος απαγορεύει στη χώρα μας κάθε είδους παραστάσεις.. με συμμετοχή ζώων. Με απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, η Περιφέρεια Αττικής ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του ζωολογικού κήπου της εταιρείας που λειτουργεί στην περιοχή Γιαλού, στα Σπάτα.
Η εταιρεία εκμεταλλευόταν δελφίνια για εμπορικούς σκοπούς. Σε προ ετών αυτοψία τους, επιθεωρητές Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν το ζωολογικό πάρκο υποδυόμενοι τους απλούς επισκέπτες και διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούνται παραστάσεις με εισιτήριο 3 ευρώ το άτομο, με τα δελφίνια να καλούνται να κάνουν ασκήσεις κατόπιν εντολών, ακόμη και... «πιρουέτες», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην έκθεσή τους. Όλα αυτά, ενώ ο νόμος (4039/2012, άρ. 12) απαγορεύσει τη «χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους». Ακόμη και στην περίπτωση που εξαιρούνται οι ζωολογικοί κήποι από τις απαγορεύσεις, αυτό γίνεται «υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων».
- από ρεπορτάζ του Στέργου Ζιαμπάκα στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)