ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Έλενα Ακρίτα: Κλείστε τις εκκλησίες σήμερα, κύριε Μητσοτάκη!

Εδώ στα δύσκολα να σάς δούμε, κύριε πρωθυπουργέ! Επιτέλους πια!

Ξέσπασε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα. Τον εγκαλεί για αναποφασιστικότητα και τον κατηγορεί ότι αφήνει ανοιχτές τις εκκλησίες καθώς άγεται κι φέρεται από πολιτικάντηδες συμβούλους.
«Κλείστε τις εκκλησίες σήμερα, κύριε Μητσοτάκη!» γράφει η..
Ακρίτα στο fb αναφέροντας:
Διευκρινείστε μας επιτέλους αν είστε πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ή μόνο των θρησκόληπτων φανατικών. (‘Θρησκόληπτων’ όχι των θρήσκων που μένουν σπίτι τους, έχει διαφορά.)
Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη χώρα να βάζει πλάτη στην πανδημία, κόσμος να χάνει το μεροκάματο, εργαζόμενοι να διακινδυνεύουν τη ζωή τους κι εσείς ο αρχηγός του κράτους να αφήνετε ανοιχτές τις εκκλησίες.
Δώστε εντολή στην ΕΡΤ να μεταδίδει ζωντανά τις λειτουργίες στην τηλεόραση κι αφήστε τους ισαποστακισμούς στην άκρη πριν μάς πεθάνετε όλους. Εδώ μαθαίνουμε ότι πήγαν και κοινώνησαν παιδάκια ορφανοτροφείου - θα το ψάξει αυτό εισαγγελέας; Θα μού πεις εδώ πήγαν και κοινώνησαν παιδάκια με καρκίνο χωρίς τη συναίνεση των γονιών τους και δεν άνοιξε ρουθούνι.
Ο μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναηλ με ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης ανακοίνωσε πώς κλείνουν οι εκκλησίες της πόλης. KΆι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρώτος και καλύτερος. Κι ο σπουδαίος Αρχιεπίσκοπων Αλβανίας Αναστάσιος. Και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, και άλλοι φωτισμένοι ιερείς.
Θα ακολουθήσουμε το λαμπρό τους παράδειγμα; Ή θα κάνουμε τα χατίρια μιας ομάδας μισαλλόδοξων φανατικών που παίζουν με την ζωή και την υγεία μας;
Μην άγεστε και φέρεστε από πολιτικάντηδες συμβούλους, πεθαίνει κόσμος λέμε.
Εδώ στα δύσκολα να σάς δούμε, κύριε πρωθυπουργέ!
Πάρτε θέση.
Πάρτε απόφαση.
Επιτέλους πια!
Επίσης η Ελενα Ακρίτα ασκεί κριτική και στη σύζυγο του Πρωθυπουργού με αφορμή το κάλεσμά της Μάρέβα Μητσοτάκη να βγούμε όλοι στα μπαλκόνια για το χειροκρότημα αλληλεγγύης σε γιατρούς και νοσηλευτές.