ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Η «σκευωρία» του FBI

Αυτή τη φορά η Ν.Δ. έπεσε στην παγίδα που έστηνε για τους πολιτικούς αντιπάλους της. Εμφάνισε ως τρομερή αποκάλυψη το ενδεχόμενο να έχουν καταθέσει και στο FBI για την υπόθεση της Novartis ως «προστατευόμενοι» δύο μάρτυρες που έχουν αποκτήσει και στην Ελλάδα ανάλογη προστασία από τις ανακριτικές αρχές.
Αλλά αυτή η «είδηση», με τις..
«κατακλυσμιαίες» κατά τον Ανδρέα Λοβέρδο συνέπειες, επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι μαρτυρίες αυτές έχουν ελεγχθεί και έχουν κριθεί ως αξιόπιστες από την έρευνα των αμερικανικών υπηρεσιών. Καταρρέει, λοιπόν, η φιλολογία περί «κουκουλοφόρων» ψευδομαρτύρων, εφόσον αποδεικνύεται ότι φέρουν την… πιστοποίηση του FBI.
Διαψεύδονται ακόμα και όλοι οι ισχυρισμοί των στελεχών της Ν.Δ. ότι από την έρευνα του FBI δεν είχαν προκύψει στοιχεία σχετικά με την ευθύνη πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, όπως κατηγορηματικά δήλωνε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλίες και υπομνήματά του.
Η Ν.Δ. γνωρίζει την ευθύνη των στελεχών της στο μεγάλο σκάνδαλο και επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τη διερεύνησή του, μετερχόμενη δικονομικές και κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις, αδιαφορώντας για την τήρηση της νομιμότητας, όπως φάνηκε με τους χειρισμούς της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Οσο για την εφημερίδα που προέβη στην αποκάλυψη του εγγράφου της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, είναι η ίδια που είχε δημοσιεύσει τα σχετικά έγγραφα του FBI από τις 8/2/2018, με το ακόλουθο σχόλιο: «Ο αξιωματούχος της πρεσβείας των ΗΠΑ αποστέλλει στην κ. Τουλουπάκη νέο ενημερωτικό σημείωμα, πανομοιότυπο με εκείνο του Δεκεμβρίου, με τη διαφορά ότι προτρέπει την εισαγγελέα να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου αναφορικά με τα εξής επτά πολιτικά πρόσωπα: Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά, Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέτζο, Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Αβραμόπουλο».
Απλώς, όπως έλεγε στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα, «σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η έρευνα των ΗΠΑ είναι διαφορετική από την ελληνική και εστιάζει όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά σε πρακτικές της εταιρείας».
Αν, λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να συνεχίσει τη θεωρία της «σκευωρίας», είναι υποχρεωμένη να πάψει να εστιάζει τις επιθέσεις της στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να στραφεί στις Αρχές των ΗΠΑ και στο FBI.

ΕΦ.ΣΥΝ.  / Άποψη