ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ολοι έξω από τα γραφεία σας και μην πειράξετε τίποτε!

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε πέντε Τράπεζες - Εψαξαν μέχρι και τους χαρτοφύλακες των τραπεζιτών

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία πέντε τραπεζών, καθώς και στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πραγματοποίησαν κλιμάκια ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Οι ελεγκτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών..
Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Αttica και ζήτησαν από ανώτατα στελέχη να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. 
Oι ελεγκτές μπήκαν στα γραφεία αφου απομάκρυναν προέδρους, CEOs, γενικούς διευθυντές και γενικά όσους είναι ψηλά στην ιεραρχία των τραπεζών και συμμετέχουν στα ΔΣ και στις επιτροπές.
Οι έλεγχοι, όπως γράφει ο Αλ. Κασιμάτης στο protothema.gr, ήταν διεξοδικοί σε όλα τα γραφεία των επικεφαλής των τραπεζών, καθώς τους ζητήθηκε να ανοίξουν ντουλάπες, κλειδωμένους φοριαμούς και ασφαλισμένα συρτάρια ενώ έψαξαν μέχρι και τις προσωπικές τσάντες και τους χαρτοφύλακες των τραπεζιτών!
Στόχος τους η συκέντρωση εγγράφων, σκληρών δίσκων και άλλων πληροφοριών που πιθανότατα έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις στις προμήθειες που είχαν αναγγελθεί και στη συνέχεια πάγωσαν. Ουσιαστικά θα εξεταστεί κατά πόσο οι τράπεζες έδρασαν συντονισμένα σε αυτό το μέτωπο. Βέβαια για να αποδειχθεί εναρμονισμένη πρακτική από τις τράπεζες, θα πρέπει να εντοπισθεί υλικό που να αποδεικνύει συναντήσεις των στελεχών τους και συνεννοήσεις για το ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έφοδος είχε γίνει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο παρελθόν στον κατασκευαστικό κλάδο όταν δεκάδες υπάλληλοι εισέβαλαν στα γραφεία των μεγάλων εταιρειών συγκεντρώνοντας υλικό και ξηλώνοντας σκληρούς δίσκους.