ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ειδήσεις στην ΕΤ2 την εποχή ΠΑΣΟΚ

Το 1986 ήταν η τελευταία χρονιά της απόλυτης κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ. Η αντίστροφη μέτρηση θα άρχιζε ένα χρόνο αργότερα με τις Δημοτικές Εκλογές όταν η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκλέξει δημάρχους στις τρεις μεγάλες πόλεις. Έβερτ στην Αθήνα, Ανδριανόπουλο στο Πειραιά και Κούβελα στη Θεσσαλονίκη.
Εκείνη η χρονιά άρχισε με την τραγωδία του Τσάλεντζερ (28/1), συνεχίστηκε με το 27ο Συνέδριο..
του ΚΚ της ΕΣΣΔ, το πρώτο του Γκορματσόφ που σηματοδότησε τη νέα εποχή και τη διάλυση της ομοσπονδίας, το Μουντιάλ ’86 και του Ντιέγκο Μαραντόνα με το «χέρι του Θεού», αλλά και τον τίτλο που κέρδισε σχεδόν μόνο τους, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούσε η διαγραφή του Γεράσιμου Αρσένη από το ΠΑΣΟΚ. Και κάτι ακόμα: Ένας νέος επιχειρηματίας ερχόταν στο προσκήνιο. Τον έλεγαν Γιώργο Κοσκωτά. Είχε προλάβει να δημιουργήσει μια μίνι εκδοτική επιχείρηση με το περιοδικό ΕΝΑ του Παύλου Μπακογιάννη και το τηλεοπτικό TV3. Οι φιλοδοξίες του απλώνονταν πέρα από τον Τύπο. Κυρίως ήθελε να γίνει τραπεζίτης.
Στο 7ο τεύχος του περιοδικού TV3 υπάρχει ένα ντοκουμέντο. Ο Αλκίνοος Μπουνιάς κάνει ρεπορτάζ για το πώς βγαίνει το δελτίο της ΕΤ2 στον αέρα, όταν υπήρχαν δύο κανάλια. Η ΕΤ1 και η πρώην ΥΕΝΕΔ, ΕΤ2.
Εκεί διαβάζουμε δηλώσεις του διευθυντή ειδήσεων του καναλιού Γιώργου Δουατζή που έγιναν ανεξάρτητα από το ρεπορτάζ, αφού από τη ροή του κειμένου φαίνεται να έχουν προστεθεί εκ των υστέρων.


- διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο pasatempo.wordpress (ΕΔΩ)