ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Απορρίφθηκε το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση Τουλουπάκη

Απορρίφθηκε το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για εξαίρεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη από την υπόθεση Novartis. Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βασιζόταν μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του..
αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή περί πιέσεων και παρεμβάσεων από τον «Ρασπούτιν».
Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν ότι τα αποσπάσματα των καταθέσεων Αγγελή-Ράικου «δεν μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία της μεροληψίας καθόσον σε αυτά αναφέρονται αόριστα ότι είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι πίσω από τις ενέργειες των εισαγγελέων Διαφθοράς υπήρχε τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα της υπόθεσης, κατονομάζοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, χωρίς να αναφέρουν πραγματικά περιστατικά ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς τους».
Στο επίμαχο βούλευμα, που υιοθετεί την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση, γίνεται λόγος για αοριστία και έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων των καταγγελλομένων από τους δύο εισαγγελείς, υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδεικτική αξία και η αξιοπιστία των καταγγελιών αυτών, δεν έχει κριθεί ακόμα και βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης από τον Άρειο Πάγο.