ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Βλακεία στα κάρβουνα και μίσος σενιάν

Σενιάν πάει να πει «με το αίμα του» και συνήθως το λέμε στα μαγαζιά που παραγγέλνουμε μοσχάρι ψητό. Γιατί το γουρουνίσιο αίμα δεν κάνει να καταναλώνεται άψητο.
Το αίμα του πιτσιτρικά από το Ιράκ έτρεξε χθες στη Θεσσαλονίκη όταν δύο νταγλαράδες με κουκούλες του χαράκωσαν το χέρι για να πάρει το μήνυμα να μην ξαναπάει στο σχολείο που πάνε τα ελληνάκια.
Μίσος! Μοιράζουν μίσος γιατί μπορούν! Γιατί ακόμη κι αν τους αναγνωρίσει κάποιος, παρά τις.. κουκούλες, δεν θα τρέξει κάστανο! Θα βγουν έξω και θα κοκορεύονται και να μοιράζουν ακόμη περισσότερο μίσος!
Βλακεία. Πέραν του γεγονότος ότι είναι ανίκητη, πάει μαζί με το μίσος και την άγνοια που δέρνει τα φασιστάκια.
Ψωνίζουν ιστορικές γνώσεις από πανέρια και τα βάζουν στο «ακατοίκητο» τους (α, ρε Μαλβίνα πόσο λείπει η ματιά σου από αυτά που συμβαίνουν).
Βουτηγμένοι λοιπόν στην άγνοια που μεταφράζουν βλακωδώς σε γνώση, όλοι οι φασίστες και οι ρατσιστές με τα μαχαίρια, και τα κουμπούρια τους μοιράζουν μίσος. Και το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να τους μοιάσουν.
Ευτυχώς υπάρχουμε και οι άλλοι. Και αντιδρούμε. Και πρέπει να αντιδρούμε!
Φτάνει ένα άρθρο, φτάνει μια φωνή όταν δούμε κάτι στο δρόμο μας; Δεν ξέρω. Ο καθένας που αισθάνεται όμως ότι κάτι άγριο παραμονεύει εκεί παραδίπλα μας, πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να αντιδρά.
Το σκοτάδι φοβάται το φως. Οκ. Ακούγεται λίγο κοελικό, αλλά σκέψου το λίγο. Οι νταήδες, με ή χωρίς ετικέτα «χρυσή αυγή», δρουν στο σκοτάδι. Κατά ομάδες εναντίον ενός. Κλασική θρασύδειλη συμπεριφορά.
Δε λέω για τους κυρανάκηδες και τους μπογδάνους και την επανάσταση της μπαρμπεκιουέρας. Αυτοί οι τύποι που διασπείρουν γενικόλογες ψευτιές για να αφιονίσουν τους νοικοκυραίους καταφέρνουν να το πετύχουν σε ένα βαθμό αλλά καταφέρνουν να ξυπνήσουν και όσους δεν είχαν σκοπό να αντιδράσουν. Δηλαδή θέλω να πω: Δεν είναι απαραιτήτως οι δεξιοί, οι νεοδημοκράτες φασιστόβλακες.
Το είδος (του φασιστόβλακα) ενδημεί παντού (δυστυχώς!)
Όπως είπε και η Ντόρα: μερικά πράγματα τα μαθαίνεις μέχρι τα έξι σου! (και έβγαλε το κόμμα, που ακόμη να «τραβήξει» αυτάκι Κυρανάκη έστω και με μια ανακοίνωση, ασπροπρόσωπο.)
Δηλαδή η κνίσα από τα σφαχτά στο κάρβουνο πιστεύουν κάποιοι κυρανάκηδες ότι θα κάνουν ανθρώπους που βρίσκονται εδώ έχοντας χάσει τη ζωή τους πίσω να πάθουν τι; Να στεναχωρηθούν (κι άλλο);
Για να μην πούμε για τη χριστιανοσύνη τους. Χριστιανοί άνθρωποι, θέλουν να υποβάλλουν σε μαρτύρια αλλόθρησκους…; Και κάνουν πλάκα κιόλας μ’ αυτό στα social;
Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχει να λύσει ένα δύσκολο παζλ. Τόσο δύσκολο γιατί προεκλογικά πήρε τα κομμάτια του και τα πολλαπλασίασε την ίδια ώρα που ανεχόταν κυρανάκηδες και λοιπούς ακροδεξιούς.
Αλλά, άλλο η δουλειά της κυβέρνησης κι άλλο η δουλειά του πολίτη. Πού πρέπει να σέβεται και να φροντίζει τους αδύναμους απέναντι στους «δυνατούς».
Και οι πολίτες που δεν είναι φασισόβλακες δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, βρίσκονται παντού.
Και πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε περισσότεροι ή τουλάχιστον πιο αποφασισμένοι να μην ανεχόμαστε ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές!

Γιάννης Καφάτος / viewtag