ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Υπάρχει και μια Δίκη…

Στο καθημερινό μας ποστ-ιτ θα έπρεπε να υπάρχει πάντα η υπενθύμιση: «Μην ξεχάσω τη Δίκη». Αυτή η Δίκη –με κεφαλαίο το αρχικό– θα έπρεπε να είναι πιο μέσα στη ζωή των Μέσων και του «μέσα» μας. Αλλά δεν είναι…
Ίσως γιατί σέρνεται σε έναν ατέλειωτο χρονικά δρόμο, με..
διακοπές –ακόμα και επειδή η δικαστική αίθουσα ήταν ψυγείο έναν μνημονιακό χειμώνα, ελλείψει θέρμανσης, ώστε να μην μπορεί να σταθεί, να σκεφτεί και να μιλήσει ανθρώπινο ον εκεί μέσα. Σε αυτή τη Δίκη εξετάζονται ναζιστικές μέθοδοι, φασιστικές ιδέες, άγριες επιθέσεις, ξυλοδαρμοί και βέβαια ΕΝΑΣ ΦΟΝΟΣ, ένα αδίστακτο, προμελετημένο, μαχαίρωμα που στέρησε τη ζωή από τον Παύλο Φύσσα, έναν μαχητή, του οποίου ο θάνατος έγινε αφορμή για κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί πολύ πριν: να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος τής Χρυσής Αυγής. Κανείς δεν ξέρει –μόνο να υποθέσει μπορεί– έως πού θα έφτανε η δράση των ταγμάτων εφόδου αν δεν είχε γίνει το τραγικό γεγονός στο Κερατσίνι.
- διαβάστε τη συνέχεια στο Harddog EΔΩ

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο κατά του Μιχαλολιάκου

Με κεντρικό σύνθημα «Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», αντιφασιστικές κινήσεις, συνδικάτα, φορείς, συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι απευθύνουν μαζικό κάλεσμα συμμετοχής έξω από το Εφετείο και μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά την απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου.
Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΠΕΝΕΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πρωτοβουλία στη Φυλακή οι Δολοφόνοι της Zackie-Oh, ΟΛΜΕ, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», Φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Παντείου, Παιδαγωγικού, Χημικού, Γεωπονικής, ΑΣΚΤ, Γεωλογικού και Μεταλλειολόγων, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας, καθώς και τα δημοτικά σχήματα: Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Κίνημα στην Πόλη (Ζωγράφου), Εκτός των Τειχών (Μαρούσι), Φυσάει Κόντρα (Αγία Παρασκευή), Κόκκινη Ρωγμή (Νέο Ηράκλειο), Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια, Εκτός Σχεδίου (Νέα Ιωνία), Ανταρσία στο Λιμάνι του Πειραιά, Ανταρσία στην Κοκκινιά, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, Ανυπότακτη Πετρούπολη.
Τη φωνή τους ενώνουν οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θαν. Καμπαγιάννης, Δημ. Ζώτος, Κ. Παπαδάκης και Κ. Σκαρμέας.

● Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, 8.30 π.μ., στάση μετρό Αμπελόκηποι και πορεία στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως).