ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Εξώδικο Τουλουπάκη σε Παπαχελά και Μάνδρου

Τι απαντά η «Καθημερινή»

Εξώδικο απέστειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά και στην δημοσιογράφο της εφημερίδας Ιωάννα Μάνδρου.
Στο εξώδικο η εισαγγελέας χαρακτηρίζει εσφαλμένα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα, περί ενδεχόμενης ακυρότητας των καταθέσεων..
των προστατευομένων μαρτύρων που εξετάστηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Νovartis.
Στο εξώδικο η Ελένη Τουλουπάκη σημειώνει μεταξύ άλλων ότι -βάσει του νόμου- η ουσία της έρευνάς της για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis δεν επηρεάζεται από την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων στην Αμερική.
Σε δήλωση του δικηγόρου της Αλέξανδρου Παπαστεριόπουλου, υπογραμμίζεται ότι «από το έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς δεν προκύπτει διόλου ότι οι αναφερόμενοι μάρτυρες είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στις ΗΠΑ, άλλωστε τέτοια βεβαία γνώση δεν θα μπορούσε να έχει η Εισαγγελία».
 Η «Καθημερινή» σε απάντησή της αναφέρει:
«Μια εξώδικη διαμαρτυρία, ακόμη και αν προέρχεται από μία Εισαγγελέα, δεν μπορεί να καταλύσει το δικαίωμα της εφημερίδας στην πληροφόρηση του κοινού και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους και το διευθυντή της σε δημόσιες δηλώσεις, όπως ζητά η κ. Τουλουπάκη, παραβλέποντας το δημόσιο ενδιαφέρον του θέματος, αλλά και το δημοσιογραφικό απόρρητο, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη δημοσιογραφία».