ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

«Εισβολή» των διορισμένων μελών στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ

Σήμερα το πρωί και λίγη ώρα αφού κατατέθηκε η προσφυγή του ΚΕΘΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Νίκο Αλιβιζάτο, κάποια μέλη της διορισμένης από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, διοίκησης με τη συνοδεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου, θέλησαν να συνεδριάσουν στα κεντρικά..
γραφεία του φορέα.
Οι εργαζόμενοι τους ενημέρωσαν ότι αφενός έχουν στάση εργασίας και αφετέρου έως ότου εγκριθεί από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή, δεν αναγνωρίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τελικά η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε και στη συνέχεια όλοι αποχώρησαν από τα γραφεία. Αύριο θα γίνει η έκτακτη πανελλαδική γενική συνέλευση στην οποία συγκάλεσαν χθες οι εργαζόμενοι μετά από έκτακτη συνεδρίαση ύστερα από την ανακοίνωση των ονομάτων από τον κ. Κικίλια. Η πλειονότητα των μελών και αναπληρωματικών μελών, που μπορεί να είναι καθ’ όλα άξιοι επιστήμονες, δεν έχει καμία σχέση με την απεξάρτηση και τις κοινότητες, ούτε εθελοντικά.

Ανακοίνωση των εργαζομένων

«Απόλυτα δεσμευμένοι στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ» δηλώνουν ότι παραμένουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση του Συλλόγου τους. Ταυτόχρονα, ζητούν την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ και την άμεση έναρξη διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος.
Το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «πλήρως ελεγχόμενο και κομματικό», προσήλθε σήμερα στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, αλλά αποχώρησε άπραγο, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, καθώς το κτίριο είχε αδειάσει λόγω στάσης εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων.
Επίσης, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν εκφραστεί «ενίοτε με εξαιρετικά επιθετική ρητορική εναντίων αυτών που καλούνται να "διοικήσουν"». Εκτιμούν ότι «είτε το ΚΕΘΕΑ είναι ένα ακόμη λάφυρο, που διανέμεται στο κομματικό κράτος, είτε η κατάληψή του είναι ένα πρώτο βήμα σε ανομολόγητους σχεδιασμούς για το χώρο της απεξάρτησης και της δημόσιας υγείας. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανησυχητικά όχι μόνο για μας, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας».
Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, παραμένουν «προσηλωμένοι στη λογική της δημόσιας και δωρεάν φροντίδας των εξαρτημένων και των οικογενειών τους».
- efsyn.gr