ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ποιος αποφασίζει το πρωτοσέλιδο της EφΣυν

Ηταν 5 Νοεμβρίου 2012, σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 7 χρόνια. Ηταν η μέρα που η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφτανε για πρώτη φορά στα περίπτερα. «Τα τρία συνεταιράκια» ο τίτλος, «Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης γαντζωμένοι στην εξουσία, ο λαός στους δρόμους» ο υπέρτιτλος. Η συνεταιριστική και ανεξάρτητη «Εφημερίδα των Συντακτών» αποτελούσε πλέον γεγονός..
Τώρα, επτά χρόνια μετά, η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η efsyn.gr συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους. Και βρισκόμαστε, θα έλεγα, σε μία από τις καλύτερες φάσεις μας. Σε κάθε επίπεδο. Επτά χρόνια λοιπόν και το Σάββατο θα κυκλοφορήσουμε ειδικό, επετειακό φύλλο (να βιαστείτε να το πάρετε, μην εξαντληθεί).
Εδώ, σήμερα, θα σας δώσω έναν (προσωπικό) δεκάλογο αυτής της εφημερίδας.
1) Η εφημερίδα είναι 100% ανεξάρτητη, δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας επιχειρηματίας από πίσω της.
2) Ολα, μα όλα τα έσοδά της προέρχονται από τις πωλήσεις και τις διαφημίσεις.
3) Δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ δάνειο από τις τράπεζες.
4) Ο συνεταιρισμός των εργαζομένων είναι ο βασικός μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα.
5) Προσπαθούμε και είμαστε εφημερίδα πλουραλιστική, πολυφωνική, αλλά με αριστερή οπτική.
6) Ο,τι αποφασίζουμε το αποφασίζουμε μόνοι μας και για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν: από τα δημοσιογραφικά έως τα διοικητικά και από τα οικονομικά μέχρι τα απλά της καθημερινότητας.
7) Ο (πρωτοσέλιδος) τίτλος του κάθε φύλλου είναι αποτέλεσμα της βραδινής σύσκεψης της συντακτικής ομάδας. Τον αποφασίζουμε, τον βάζουμε και μπαίνει: δεν υπάρχει, βλέπετε, κανένας ιδιοκτήτης να τον εγκρίνει ή να τον απορρίψει.
8) Ο καθένας στην εφημερίδα γράφει την άποψη που τον εκφράζει και ουδείς μπορεί να του ασκήσει την παραμικρή λογοκρισία.
9) Είστε πραγματικά οι εργοδότες μας. Και είστε και καλοί εργοδότες αν κρίνουμε από την ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκρισή σας.
10)
Επειδή είμαστε ανεξάρτητοι και το μαγαζί ανήκει σε εμάς, αποκλειστικά, δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος. Και όσο είστε κι εσείς μαζί μας, δεν φοβόμαστε τίποτε. Ο νοών νοείτω...

Δ. Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)