ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ο Τσίπρας επιμένει σε Τζανακόπουλο - Πολάκη

Τι λέει ο Πρόεδρος της Βουλής

Ως «κραυγαλέα και αβάσιμη κατασκευή» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis εμμένοντας στην απόφασή του να μην ορίσει αντικαταστάτες.
Με νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής o Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «η μεθόδευση..
της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, βασισμένη σε νομικούς ακροβατισμούς και διαδικαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι ανέχεστε, δεν αποτελεί παρά μια ωμή έκφραση πλειοψηφισμού που αποσκοπεί στη φίμωση της μειοψηφίας».
Επίσης τονίζει πως οι επτά εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή καθορίστηκαν με απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 10.10.2019 και αυτή η απόφαση δεν αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ορίσει αντικαταστάτες των Τζανακόπουλου - Πολάκη.
«Διαφωνώ με τον Τσίπρα, προχωράμε ως έχουμε» απαντά ο Κ. Τασούλας και αφήνει να εννοηθεί ότι αν εμφανιστούν οι δύο βουλευτές θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν. 
Απαντώντας στο ερώτημα, τί θα συμβεί εφόσον επιμείνουν οι δύο βουλευτές, που εξαιρούνται, να μην αποχωρούν, ο Κ. Τασούλας είπε πως αυτό θα το χειριστεί καταρχήν το προεδρείο και κατόπιν, εάν χρειάζεται, θα υπάρξει συνεννόηση.
Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Βουλής, για το αν την Πέμπτη, σε περίπτωση άρνησης των δύο βουλευτών να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση, υπάρχει ενδεχόμενο να ζητηθεί η απομάκρυνσή τους από την Φρουρά της Βουλής, απάντησε: «Το ενδεχόμενο αυτό, μου φαντάζει μακρινό...».