«Το πάθος και οι γνώσεις ενός ανθρώπου αρκούν για να αλλάξουν τα πάντα στον αθλητισμό; Στο ερώτημα αυτό θα κληθεί να απαντήσει η πραγματικότητα τους επόμενους μήνες. Πάντως η προσπάθεια του Γιώργου Μαυρωτά είναι εξ αρχής ναρκοθετημένη αφού θα πρέπει να συμπορευθεί και τελικά να ακολουθήσει την παλαιοκομματική συντηρητική..
ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού» αναφέρει το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού για τον μέχρι τώρα αντιπρόεδρο του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος που ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα αθλητισμού.
«Ευχόμαστε στον Γιώργο καλή δύναμη. Είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσει να υπερασπισθεί την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη στον πολύπαθο χώρο ευθύνης του. Φοβούμαστε όμως ότι οι προοδευτικές λύσεις που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται δεν έχουν και πολλούς συμμάχους στο κυβερνητικό νεοδημοκρατικό στρατόπεδο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού που καταλήγει:
«Το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού κάνει αποδεκτή την αυτονόητη παραίτηση του Γιώργου Μαυρωτά δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού φιλελεύθερου Κινήματος. Κάτι που το Ποτάμι πρωτίστως οφείλει στους 85 χιλιάδες πολίτες που το στήριξαν στη μάχη των ευρωεκλογών».