ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ο ΣΚΑΪ και άλλα μέσα έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Libération», η Μαρία Μαλαγαρδή, μιλάει στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον Τάσο Τσακίρογλου και επισημαίνει τα ζητήματα δεοντολογίας που προκύπτουν από τη συμπεριφορά του βουλευτή (πλέον) Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και την ανοχή της Ν.Δ. και σκιαγραφεί την προβληματική κατάσταση της ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Σταχυολογούμε:..

(..) Παρακολουθώ και από το Παρίσι, αλλά ήμουν στην Ελλάδα τον Μάιο και κάθε πρωί προεκλογικά έβλεπα τις διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση. Ή την ΕΡΤ ή τον ΣΚΑΪ και είναι σίγουρο ότι υπήρχε μια αφάνταστη κόντρα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους του τελευταίου. Και δεν λέω ότι η κατάσταση στη Γαλλία είναι ιδανική.
Τα ΜΜΕ έχουν πολλά ελαττώματα στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την επικαιρότητα, αλλά δεν θα βλέπαμε ποτέ τέτοιες εξωφρενικές λέξεις και τέτοια εκμετάλλευση καταστάσεων. Υπάρχει μεγάλη πολιτική εκμετάλλευση. Ολο αυτό ήταν πολύ εξωφρενικό. Είχαν κηρύξει όλοι πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν η ίδια ατμόσφαιρα που βλέπαμε πριν από το δημοψήφισμα του 2015. Ολα αυτά τα ΜΜΕ ήταν τότε υπέρ του «ναι». Και δικαιολογούν αυτή τη στάση ακόμα και σήμερα.(...)
Αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι –ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι μόνο ένας απ’ αυτούς– οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο πολιτικό λιντσάρισμα της προηγούμενης κυβέρνησης βρέθηκαν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Πόσο επηρεάζει αυτό την αξιοπιστία τους και τι γίνεται στη Γαλλία;
Στη Γαλλία δεν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις. Τουλάχιστον όχι τόσες πολλές. Είδαμε μερικούς δημοσιογράφους να πηγαίνουν να δουλέψουν στην προεδρία σαν υπεύθυνοι Επικοινωνίας. Αφορούσε λίγα, ελάχιστα πρόσωπα. Και να προσθέσω και κάτι άλλο. Οσοι είναι σύζυγοι κάποιου υποψήφιου βουλευτή ή κάποιου που συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα, αυτοί πριν από τις εκλογές φεύγουν από το κανάλι τους ή την εφημερίδα τους. Αυτό δεν το είδαμε με την κυρία Κοσιώνη.
Και την κυρία Ζαχαρέα στο Star…
Στη Γαλλία αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οσοι διάσημοι έχουν προσωπική σχέση με υποψήφιους δεν μπορούν να συνεχίσουν. Από μόνοι τους φεύγουν κατά την προεκλογική περίοδο, γιατί εννοείται ότι δεν μπορούν να πάρουν συνέντευξη από τον πρωθυπουργό, όταν ξέρουμε ότι ανήκουν για παράδειγμα στην οικογένεια του αντιπάλου του. Τέτοια πράγματα δεν γίνονται.
Και φυσικά δεν έχω καμία εξιδανικευμένη εικόνα των γαλλικών ΜΜΕ. Και εμείς έχουμε τις αδυναμίες μας και τα ελαττώματά μας, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν ορισμένοι κανόνες.(...)

- ολόκληρο το κείμενο της ενδιαφέρουσας όσο και αποκαλυπτικής συνέντευξης ΕΔΩ