ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Σε ετοιμότητα η ΕΣΗΕΑ για ΕΡΤ και ΑΠΕ

Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον νέο υπουργό, αρμόδιο για τα δημόσια ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα.
Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενημερωθούν το ταχύτερο και με επίσημο τρόπο σχετικά με το..
σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Οι όποιες αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να ληφθούν ερήμην των θεσμικών οργάνων του δημοσιογραφικού κόσμου. Πάγια θέση της ΕΣΗΕΑ είναι η θεσμική και ουσιαστική θωράκιση της ανεξαρτησίας των δημόσιων ΜΜΕ και της εύρυθμης λειτουργίας τους χωρίς απώλεια θέσεων εργασίας.
Η ΕΣΗΕΑ είναι πάντα έτοιμη για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την εκάστοτε κυβέρνηση, με γνώμονα την ελευθερία του τύπου και την απρόσκοπτη εξάσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Η υπηρεσιακή διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να αντιμετωπίσει αμέσως τα λειτουργικά προβλήματα που έχει προκαλέσει σε νευραλγικά ενημερωτικά τμήματα (όπως η ροή ειδήσεων στο ert.gr ) η εφαρμογή του οργανογράμματος, το οποίο η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει, από την πρώτη στιγμή, ως αναχρονιστικό και δυσλειτουργικό.