ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΛΑΕ: Ο Χατζηδάκης εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ΔΕΗ

«Ως μεθοδευμένες και συνειδητές» καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα τις  δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη και το  όλο κλίμα κινδυνολογίας για το μέλλον του εθνικού ενεργειακού  φορέα «με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για ξεπούλημα της ΔΕΗ». Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει:
"Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο..
αρμόδιος υπουργός ετοιμάζουν μεθοδικά την κατάσταση για να πείσουν τη κοινή γνώμη ότι το Δημόσιο πρέπει να  «ξεφορτωθεί» τη ΔΕΗ πάση θυσία. Ακόμη και… πληρώνοντας από πάνω!!!.
Όπως ακριβώς έκανε ο κ. Χατζηδάκης και με την Ο.Α., για την οποία το Δημόσιο (ΙΚΑ κλπ) φορτώθηκε δαπάνες 1,8 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις, πρόωρες συντάξεις κλπ, προκειμένου να την πουλήσει εισπράττοντας μόλις 110 εκατ. ευρώ.
Αλήθεια κ. Χατζηδάκη ποια τράπεζα ή ποιος επενδυτής θα δανείσει μία επιχείρηση όταν ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει δημοσίως πως είναι χρεοκοπημένη, με άδεια ταμεία και με αδυναμία να αγοράσει ακόμη και στύλους; Όταν την παρουσιάζει δηλαδή ως έναν Τιτανικό, όπως την Ελλάδα ο
κ. Γ. Παπανδρέου το 2009, οδηγώντας την έτσι στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της τρόικα ;
Δεν ενεργείτε συνεπώς κ. Χατζηδάκη ως υπουργός συνειδητό σχέδιο για ξεπούλημα της ΔΕΗ και μάλιστα με εξευτελιστική τιμή;
Δεν νοιώθετε ντροπή κ. Χατζηδάκη να εκτελείται αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας συμβόλαιο θανάτου για τη ΔΕΗ;
Προφανώς όχι διότι αυτό επιβάλει η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία σας και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε ως υπουργός και ως κυβέρνηση συνολικά.
Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι παρότι σήμερα δεν υπάρχουν ισχυρές πολιτικές δυνάμεις με ριζοσπαστικό προσανατολισμό να αντιταχθούν στην διάλυση της ΔΕΗ η μάχη δεν έχει χαθεί.
Η μάχη είναι μπροστά μας και πρέπει να δοθεί από τους εργαζομένους της ΔΕΗ , τα νοικοκυριά πελάτες της ΔΕΗ, τους επαγγελματίες ,τους αγρότες και τους μικροεπιχειρηματίες που θέλουν ρεύμα φτηνό αλλά και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να αντιταχτούν στο καταστροφικό νεοφιλελεύθερα σχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ."