ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Λατέρνα, φτώχεια και Μακεδονία

Όταν η Νέα Δημοκρατία το γυρίζει το φύλλο για το Μακεδονικό

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Οπότε βγαίνει ο άλλος ο κακομοίρης στο τουίτερ και λέει ζόρια περνάω, κουπί τραβάω, στις είκοσι του μηνού τελειώνουν τα λεφτά, αλλά ήρθα από την Κρήτη τρεις φορές να διαδηλώσω για τη Μακεδονία μας, στο κατάστρωμα κοιμόμουνα..
σαν τα σκυλιά, πού φράγκα για καμπίνα, κι από φαγητό κάτι τοστ που είχα φτιάξει απ’ το σπίτι μου. Αλλά δεν κώλωσα, για τη Μακεδονία μας ρε γαμώτο, όλα για τη Μακεδονία μας, το χώμα το ελληνικό, το χώμα το ποτισμένο με αίμα ηρώων. Κι έρχεσαι εσύ τώρα, να μου βάζεις γενικό γραμματέα τον προδότη τον Μαυρωτά;
Κάπως έτσι τα είπε, σαψαλωμένος από τον πατριωτικό καημό. Έβαλα κι εγώ ολίγη σάλτσα δημοσιογραφική για να το κάνω πιο ενδιαφέρον, αλλά πάνω κάτω έτσι τα ‘γραψε. Και δεν ήτανε κάνα τρολάκι συριζαίικο, που ήθελε να κάνει πλάκα με το εθνικό φρόνημα. Νορμάλ ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας ήτανε που είδε τον πρώην υπαρχηγό του Ποταμιού σε κυβερνητική θέση και του άσπρισε το μαλλί. Τα γόνατά του κοπήκανε, ανακοπή πήγε να πάθει. Σου λέει, εγώ σκίστηκα, έβαλα φωνή, έβαλα πλάτη, από το υστέρημά μου έδωσα κι έρχεσαι τώρα εσύ να με φτύνεις στα μούτρα; Όφου πόνος που λένε και στη Μεγαλόνησο, δεν ήξερες δεν ρώταγες που λένε και στο καρτιέ του Παγκρατίου…
Εν τω μεταξύ ο Μαυρωτάς, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του άρχισε τις δηλώσεις. Και αποκάλυψε πως έχει αλλάξει πια το κλίμα για το Μακεδονικό εντός της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα που δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο είναι διαφορετική η φάση δήλωσε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά:
«Νομίζω ότι θα κινηθεί σε πλαίσιο για το πώς θα αποκομίσουμε περισσότερα οφέλη από τη συμφωνία και όχι να την καταργήσουμε».
Αυτά υπογράμμισε ο ενδοτικός Μαυρωτάς και πριν αλέκτωρ φωνήσαι ήρθε ο πρώην πολεμοχαρής Νίκος Παναγιωτόπουλος (νέος υπουργός Αμύνης, σε περίπτωση που χάσατε τεύχη) για να τον επιβεβαιώσει. Με δικά του λόγια:
«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία των Πρεσπών επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Πρώην Μακεδονομάχος τα είπε αυτά, που έβλεπε Σκοπιανούς κι έβγαζε τη ματσέτα να τους θερίσει σαν τα ζαχαροκάλαμα. Αλλά στο συνέδριο του Economist που καθότανε και μίλαγε, δεν είχε δίπλα του κάναν Μπογδάνο. Τον Πάιατ είχε, τον Αμερικάνο πρεσβευτή, να τον κοιτάει σαν δάσκαλος τον μαθητή που ανέβηκε στον πίνακα να πει το μάθημα της ημέρας. Την είπε λοιπόν την παπαγαλία ο Παναγιωτόπουλος, όπως την διάβασε στο βιβλίο ακριβώς. Κι άφησε ξερούς τους δόλιους τους συναγωνιστές του απ’ τα συλλαλητήρια, να αναρωτιούνται πώς και γιατί πιάστηκαν τόσο κορόιδα…

Υ.Γ. 1: Ήταν κι ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης στο ίδιο συνέδριο, ο οποίος, ως γνήσιος Μίλτος, κατάφερε να προσφέρει στο κοινό μια γνήσια Μακεδονική σαλάτα ως άποψη για τη Συμφωνία. Άξιος ο μισθός του!

Υ.Γ. 2: Και βεβαίως, αυτός που το γλεντάει πιο πολύ απ’ όλους με τις κωλοτούμπες της Νέας Δημοκρατίας στο Μακεδονικό είναι ο Νίκος Κοτζιάς. Παραθέτω χθεσινό τουί του, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι η εκδίκηση τρώγεται κρύα:
«Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει σε ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών. Επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1100 επιστολές + εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτο αίματα, ρωτώ μήπως, λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;»

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr