ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Στο όριο εξελέγη στην Κομισιόν η Ούρσουλα

Μόλις εννέα ψήφοι έδωσαν το εισιτήριο στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν κατά την χθεσινή ψηφοφορία στην Ευρωβουλή που «πρόδωσε» τους Σοσιαλδημοκράτες αντάρτες που γύρισαν την πλάτη στην εκλεκτή της Μέρκελ.
Η επικύρωση του διορισμού της Ούρσουλα στην ηγεσία της Ευρωπαικής Επιτροπής έχει..
προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην πατρίδα της καθώς, στο υπουργείο Άμυνας που χηρεύει με την αποχώρηση της Ούρσουλα, αναλαμβάνει η πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ εκπλήσσοντας τους πάντες στο Βερολίνο.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνολικά ψήφισαν υπέρ 383 Ευρωβουλευτές έναντι 374 που απαιτούνταν για το διορισμό της.
Νωρίτερα, η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η ομάδα μου θα στηρίξει σήμερα την κυρία φον ντερ Λάιεν. Ανυπομονούμε να εργαστούμε εντατικά μαζί της για να οδηγήσουμε την Ευρώπη προς τα εμπρός. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας ανανεώσουμε μαζί την Ευρώπη», είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος, ο επικεφαλής του Renew Europe, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μακρονικοί ευρωβουλευτές.
Από την πλευρά της η Ομάδα των Σοσιαλιστών σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι «μετά από απόφαση στη συνεδρίαση της Ομάδας μας, θα υποστηρίξουμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ωστόσο, θα είμαστε σε επαγρύπνηση για να διασφαλίσουμε ότι θα εκπληρώσει τις προοδευτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως αποτέλεσμα της πίεσής μας».