ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ανοίξατε πληγές - κλείσατε σύνορα!

Παρέμβαση του Κ. Αρβανίτη στο ευρωκοινοβούλιο

«Εμείς, ως Αριστερά, δεν θέλουμε πρόσφυγες! Αυτό που θέλουμε είναι να απαλειφθούν οι αιτίες που δημιουργούν την προσφυγική κρίση». Αυτό επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση..
της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου με θέμα την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Ο Κ. Αρβανίτης συνεχίζοντας άσκησε κριτική στη νέα πρόεδρο της Κομισιόν λέγοντας:

«Αυτό που ζητάω σήμερα είναι να αναγνωρίσετε αυτές τις αιτίες. Η κυρία φον ντερ Λάιεν μίλησε για μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο. Μας είπε δηλαδή με αυθάδεια, ότι θέλει να ενισχύσουμε τις αιτίες των προσφυγικών ροών. Γιατί;
Για να αποκαταστήσει το ευρωπαϊκό Imperium; Για πιο κερδοφόρες διεθνείς μπίζνες; Η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο ψυχών.
Η Ελλάδα, με αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα - μεσούσης της οικονομικής κρίσης - ήταν η χώρα που προσέφερε αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες.
Πρέπει και η υπόλοιπη Ευρώπη να κάνει το ίδιο. Μέχρι την ειρηνική ανοικοδόμηση. Αυτό ζητάμε. Την άμεση απεμπλοκή της Ευρώπης από τις εστίες σύρραξης. Στρατιωτική και οικονομική. Απόλυτη στήριξη στις οργανώσεις αλληλεγγύης!»
«Η Μεσόγειος θα γίνει πραγματικά ασφαλής μόνο όταν θα είναι ειρηνική και από τις δυο πλευρές της. Κυρίες και κύριοι της Ευρωπαϊκής δεξιάς ανοίξατε πληγές- κλείσατε σύνορα!». κατέληξε ο Κ. Αρβανίτης.