ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Πρoχειρότητα

Κυβερνητική γκάφα ολκής με το «καλημέρα». Στο προεδρικό διάταγμα (υπ' αριθμόν 81) για τις συγχωνεύσεις υπουργείων, ιδιαίτερα προβληματικές κρίνονται οι διατάξεις που αναφέρονται στα οικονομικά των υπουργείων που συνενώνονται.
Ειδικότερα, δεν είναι εναρμονισμένες με το ισχύον πλαίσιο περί δημόσιου..
λογιστικού (το περίφημο SAP, όπως είναι γνωστό στους αρμόδιους), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν καθ' όλα νόμιμες δαπάνες από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, καθώς και μετακινούμενες γραμματείες.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε από υπαλλήλους ενός εκ των υπουργείων. Το έθεσαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι ελεγκτές συμφώνησαν. To θέμα κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Οικονομικών, που ήδη αναζητά λύση με νομοθετική ρύθμιση.
Συμπεραίνουμε ότι οι κυβερνώντες ούτε φρόντισαν να συμβουλευτούν το ΓΛΚ πριν συντάξουν το διάταγμα, ούτε θυμούνται ότι ο νόμος με τις εξειδικευμένες απαιτήσεις για τα δημόσια λογιστικά πέρασε επί ημερών τους (Ν. 4270/2014). «Ισχυρή ανάπτυξη» δεν έρχεται με τέτοια προχειρότητα...
Στ.Ζ. / EφΣυν