ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Πότε θα ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Δύο εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδο την Η συνήγορος οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Νωρίς» με το δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
  • Αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι..
υπάρχουνε κατηγορίες κατηγορουμένων, δηλαδή είναι χωρισμένοι μεταξύ τους στην κατηγορία την πρώτη, αυτοί που είναι αδιάφοροι για όλους. Ένα δεύτερο κομμάτι είναι αυτοί που αποτελούσαν το σκληρό πυρήνα της Νίκαιας που αφενός αλληλοκαλύπτονται ή προσπαθούν να αλληλοκαλυφθούν, αφετέρου υπάρχει κάποια ελάχιστη διάκριση ως προς τους υπόλοιπους κατηγορουμένους από την ηγεσία. Δηλαδή μια ελάχιστα πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση και κατά τρίτον υπάρχει φυσικά και η ηγεσία όπου το κομμάτι αυτό είναι αχαρτογράφητο λόγω των διασπάσεων και των αποχωρήσεων. Έχει μπερδευτεί.
Πήραμε μια πρώτη γεύση από την απολογία του Μίχου στην υπόθεση για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο που δικάζεται παράλληλα αυτή τη στιγμή με τη μεγάλη δίκη, όπου εκεί ο Μίχος επιβεβαίωσε την παρουσία του Λαγού. Επίσης σε εκείνη την απολογία ο Μίχος είπε ότι «εμείς ακολουθούσαμε τις εντολές των δικηγόρων του Μιχαλολιάκου οι οποίοι μας απέκρυπταν πράγματα από τη δικογραφία».
  • Για τον όρο «απλή ανθρωποκτονία»
Το «απλή ανθρωποκτονία» εντάσσεται σε μια ελάχιστη προσπάθεια του Ρουπακιά να κερδίσει την εύνοια των λοιπών καθώς λεει το αφήγημα με τα δικά του πιο προκλητικά λόγια, το αφήγημα της πολιτικής δίωξης. Ότι δηλαδή «εγώ σκότωσα έναν άνθρωπο, θα μπορούσα να άνηκα σε οποιοδήποτε χώρο, το αναγάγατε σε μείζον πολιτικό ζήτημα, μπλέξατε τη Χρυσή Αυγή χωρίς να υπάρχει λόγος», αυτό ουσιαστικά είπε.
  • Για τις καθυστερήσεις στη δίκη
  Οι βασικές καθυστερήσεις προκλήθηκαν από την Χρυσή Αυγή γιατί η Χρυσή Αυγή είχε τον αέρα και τη βεβαιότητα ότι αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα την κέρδιζε.
Μαζί με τις απολογίες θεωρώ ότι θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα για την πρόταση του Εισαγγελέα και την έκδοση της απόφασης εκτιμώ σε 6 μήνες.