ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη μνήμη του Αντρέα Καμιλέρι

Στο σπίτι του στη Ρώμη υποδέχθηκε ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Αντρέα Καμιλέρι, τον Ανταίο Χρυσοστομίδη.
Ο Καμιλέρι καταθέτει τις απόψεις του για το αστυνομικό μυθιστόρημα και ιδιαίτερα το μεσογειακό, το οποίο αντιπαραβάλλει με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και αμερικανική σχολή. Αναγνωρίζει..
συγγένειες μεταξύ του δικού του αντιήρωα, του αστυνόμου Μονταλμπάνο, και των αντίστοιχων ηρώων του Μάρκαρη και του Κλοντ Τζο. Εκφράζει τις ανησυχίες του για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία και θυμάται με νοσταλγία το χαμένο πρόσωπο της Σικελίας, στην οποία μεγάλωσε.
Ακολουθεί ένα οδοιπορικό στη μαγευτική Αραγκούζα, στα πέντε χωριά όπου γίνονται τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς των ιστοριών του Μονταλμπάνο. «Δεν υπάρχει λογοτεχνία που δεν αναφέρεται στο πλατύ κοινό», υποστηρίζει ο Καμιλέρι, ο οποίος εξομολογείται ότι λατρεύει να υπογράφει αυτόγραφα.


OI ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
«Αντρέα Καμιλέρι – Ιταλία»
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στις 00:15 
Παρουσίαση: Ανταίος Χρυσοστομίδης.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου.
Σενάριο: Ανταίος Χρυσοστομίδης – Μικέλα Χαρτουλάρη.
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος.
Μοντάζ: Ηλίας Δημητρίου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς.
Ηχοληψία: Απόστολος Κόκλας.
Παραγωγή: S.M.ART Α.Ε. – 2009.