ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Καλώς ήλθατε στις Πρέσπες, κύριοι της Ν.Δ.

Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα εγκατέλειπε πλήρως την πολιτική στάση που κράτησε στο Μακεδονικό και απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η πολιτική παράδοση αυτού του κόμματος, όπως διαμορφώθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, ήταν αντίθετη με τη γραμμή του Σαμαρά και των ακροδεξιών..
συνοδοιπόρων του από τον ΛΑΟΣ.
Ηταν αντίθετη δηλαδή προς τον ανιστόρητο, πατριδοκάπηλο εθνικισμό και σοβινισμό. Ταυτόχρονα, η Συμφωνία των Πρεσπών βασίστηκε και στο κεκτημένο του Βουκουρεστίου του 2008, όπου τέθηκε η βάση των προϋποθέσεων για μια συμφωνία αποδεκτή από την Ελλάδα.
Χθες στο συνέδριο του Economist, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Αμυνας, με όσα είπαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σχέση μας με τη Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις μας.
Αρνήθηκαν τον εθνικισμό και προσχώρησαν στη γραμμή της πιστής εφαρμογής της συμφωνίας. «Εάν αυτή (η Συμφωνία των Πρεσπών) εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο υπουργός Αμυνας. Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στις Πρέσπες. Οι Πρέσπες σάς καλωσορίζουν.
Από την Eφημερίδα των Συντακτών είχαμε την ευκαιρία να στιγματίσουμε την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη, που επανέφερε τη γραμμή Σαμαρά για το Μακεδονικό.  


Σημειώναμε την τεράστια ευθύνη αυτού του κόμματος και του αρχηγού του, γιατί προς άγραν ψήφων δηλητηρίασαν με άγριο εθνικισμό τη συνείδηση μεγάλων τμημάτων του λαού, κολάκεψαν ακραίες ιδεοληψίες και επένδυσαν στα πιο πρωτόγονα αισθήματα. Ο καιροσκοπισμός σε όλο το μεγαλείο του. Η ζημιά που προκάλεσαν είναι δύσκολο να υπολογιστεί.
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή φράση ότι «ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Ούτε θα βασιστούμε σε αυτή τη διαπίστωση για να αποδείξουμε πόσο απατεώνας είναι ο πολιτικός που επενδύει στον εθνικισμό για να πετύχει τους στόχους του και τον εγκαταλείπει όταν τους πετύχει. Ορθώς η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, εγκαταλείπει την πολιτική της εξαπάτησης του ελληνικού λαού με εργαλείο την εθνικιστική ρητορεία και τα ψέματα. Ορθώς, γιατί αυτό συμφέρει την Ελλάδα και τον λαό της. Δεν ζούμε όμως στη Χώρα των Λωτοφάγων.

Η Άποψη της ΕφΣυν