ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Οι γραμματείς της συμφοράς και οι πρώτες κωλοτούμπες

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Παιδιά αλήθειες να λέμε, γουστάρουμε δεν γουστάρουμε η λέξη «κωλοτούμπα» έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σετάκι πάνε, φούστα μπλούζα, από εκείνο τον αλησμόνητο Ιούλιο του 2015, που παρέλαβε το 62 % του «ΟΧΙ» ο Τσίπρας και πήγε στους Ευρωπαίους για να τους τρίψει τη μούρη και τον είδανε αυτοί να έρχεται και τον κοιτάξανε στραβά και του είπανε «αλήθεια τώρα;». Και..
τον φιλοδώρησαν με εκατό χιλιάδες τόνους ατόφιο δηλητήριο να έχουν να πίνουν και των παιδιών του τα παιδιά. Για να ακολουθήσει η κωλοτούμπα με το τρίτο Μνημόνιο και τα συμπαρομαρτούντα αυτού…
Έκτοτε λες «κωλοτούμπα» στην Ελλάδα (και “kolotoumba” στο εξωτερικό) και αμέσως πάει ο νους του αλλουνού και της αλληνής στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Πισώπλατο είναι και κακόγουστο, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι εύστοχο. Μόνο που καμιά φορά αυτό το ίδιο βέλος το φαρμακερό μπορεί να πετύχει και δεύτερο στόχο. Βλέπε τις περιπτώσεις Τσουβάλα και Μαυρωτά, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν μαύρα πρόβατα για τη Νέα Δημοκρατία και πλέον φιγουράρουν ως γενικοί γραμματείς Δημοσίας Τάξεως και Αθλητισμού αντιστοίχως!
Μιλάμε για «κωλοτούμπα» ολκής φίλε, το γράφω και με κεφαλαία άμα θες, ούτε η Νάντια Κομανέτσι στην δοκό δεν έκανε τέτοια μαγικά. Τη μία μέρα προδότης, εγκληματίας, άχρηστος, βλάκας, γελοίος, ξεφτίλας, οσφυοκάμπτης και δεν συμμαζεύεται και την άλλη νερό για πρόσφορο. Ξεπλυμένος απ’ όλες τις αμαρτίες σου κι απ’ όλα τα κρίματά σου, αν υπήρχαν ποτέ δηλαδή αμαρτίες και κρίματα και δεν αποτελούσαν απλώς τμήμα του πολιτικού παιχνιδιού. Ιτς όνλι μπίζινες που λένε και στις ταινίες με γκάνγκστερ, μην παρεξηγιέσαι αδερφέ, δουλειά είναι δεν το κάνω γιατί δεν σε γουστάρω…
Και κάπως έτσι βρίσκεται εκείνος ο δόλιος ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας να γράφει τουί σε γνωστό μεγαλοδημοσιογράφο που διατηρεί δεσμούς τρυφερότητας με το κόμμα:
«Σοβαρά; Κι όλοι εμείς που κατεβήκαμε στα συλλαλητήρια; Στα μούτρα μας; Μάτι και Σκοπιανό ήταν αιχμές του δόρατος. Χωρίς όλο αυτό τον κόσμο, ακόμη ο Τσίπρας θα ήταν πρωθυπουργός».
Και του απαντάει ο μεγαλοδημοσιογράφος σε μουντ «κωλοτούμπας» κι αυτός:
«Σύμφωνοι, αλλά μην επιτίθεστε σε μένα. Εγώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου».
Κάπου εκεί ήταν που ακούστηκε από μακριά να ξεκαρδίζεται ο Χατζηπετρής, αλλά είχε χαλάσει το λινκ με το στούντιο και δεν μπόρεσε να βγει «αέρα»

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr