ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ποιος θα κάτσει στις ηλεκτρικές καρέκλες της ΕΡΤ


«Σπαζοκεφαλιά» για τη Ν∆ το νέο ∆Σ της εταιρείας και υψηλός ο βαθµός δυσκολίας για την εξεύρεση προσώπων. Ο Χρήστος Ιερείδης μας διαφωτίζει (στο ethnos.gr) με εκτενές ρεπορτάζ και γράφει σχετικά:
Η «υπόθεση ΕΡΤ» µοιάζει µε σταυρόλεξο για ικανούς λύτες. Στη Ν∆, οδεύοντας προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και µε διαφαινόµενη..
τη νίκη, είχαν αρχίσει να αναζητούν πρόσωπα που θα στελεχώσουν το διοικητικό συµβούλιο της εταιρείας, την «επόµενη µέρα». Ακόµα και απλοί αποδέκτες καταστάσεων στην ενδοχώρα του ΕΡΤικού σύµπαντος που κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δηµοσιότητας και αντιλαµβάνονται τι συµβαίνει, διερωτώνται ποιοι θα είναι εκείνοι οι -αν µη τι άλλο- παράτολµοι που θα δεχθούν να καθίσουν στις αναντάµ παπαντάµ αποκαλούµενες «ηλεκτρικές καρέκλες» προέδρου, διευθύνοντος συµβούλου και µελών ∆Σ της εταιρείας.
«Ψάχνουν, στη Ν∆, πρόσωπα -όχι κατ’ ανάγκη κοµµατικά- από την αγορά, αλλά µε τη χρονίζουσα εσωτερική κατάσταση και τις µεταρρυθµιστικές προθέσεις της κυβέρνησης, µοιάζει να είναι υψηλός ο βαθµός δυσκολίας εξεύρεσης προσώπων για το ∆Σ της εταιρείας» αναφέρει συστηµατικός παρατηρητής της ΕΡΤικής πραγµατικότητας µε ορθολογική σκέψη και ψύχραιµη φωνή.
Στο µεταξύ εντός ραδιοµεγάρου επικρατεί ηρεµία (πριν από την καταιγίδα;). Πλην όµως ήδη έχουν καταγραφεί προωθητικές ενέργειες και κινήσεις, ενώ κάποιοι έχουν λάβει «θέση µάχης», όπως λέγεται.

Μεταβατική περίοδος για την ΕΡΤ

Στην τρέχουσα -µεταβατική- περίοδο οι δηµοσιογράφοι Γιάννης Τρουπής και Φώτης Καφαράκης προωθήθηκαν µε άτυπο εποπτικό ρόλο, όπως αναφέρεται, στις ειδήσεις. Παραµένουν στις θέσεις τους οι Γιάννης Σµυρλάκης, Νίκος Μερτζάνης, Ευγενία Πασχαλίδου, αλλά µέχρι νεωτέρας. Ο Μερτζάνης πιο συγκεκριµένα θα ολοκληρώσει τον κύκλο εκποµπών του «Μπροστά στα γεγονότα», στις 22 Ιουλίου, όπως προβλέπεται στη σχετική σύµβαση, οι αρµοδιότητές του ως εντεταλµένου σύµβουλου ενηµέρωσης έχουν ισχύ έως τις 31/12, µε ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συµβουλίου), ενώ εκείνη του Σµυρλάκη λήγει -θεωρητικά- τον Απρίλιο 2020.
Η Πασχαλίδου, από το µόνιµο προσωπικό (και πτυχιούχος) -«που µόνον συριζαία δεν είναι»- αν και ανάλαβε αξιολογικά και έπειτα από προβλεπόµενη σχετική διαδικασία καθήκοντα διευθύντριας ειδήσεων τον περασµένο Φεβρουάριο, εικάζεται ότι θα αντικατασταθεί.
- διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες ρεπορτάζ