ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πέθανε ο Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι, δημιουργός του περίφημου Επιθεωρητή Μονταλμπάνo.
«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την κόπολα..
(σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε πει σε συνέντευξη του στο παρελθόν.

Ο Αντρέα Καμιλέρι τις τελευταίες εβδομάδες έδινε μάχη στην εντατική για να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο Σάντο Σπίριτο της Ρώμης έπειτα από καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο.
 Στα 93 του χρόνια ο Αντρέα Καμιλέρι εξακολουθούσε να καπνίζει πολύ -τουλάχιστον 3 πακέτα την ημέρα ενώ ένα γλαύκωμα τον καταδίκασε στην τύφλωση, εξακολουθεί όμως να γράφει.
Ο σικελός συγγραφέας είναι δημιουργός 103 βιβλίων, έχει πουλήσει 26 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Ιταλία και έχει ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες ενώ τα δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς «Επιθεωρητής Μονταλμπάνο» που βασίζεται στα μυθιστορήματά του, έχουν πωληθεί σε 63 χώρες…