ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΛΑΕ: Πολιτική δίωξη η παραπομπή Λαφαζάνη σε δίκη

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παραπομπή σε δίκη στις 10/10/2019 του Παν. Λαφαζάνη, με βάση και το κλητήριο θέσπισμα που του επιδόθηκε προχθες 15/7/2019, για κατηγορίες που αφορούν «αδικήματα» που αναφέρονται στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και συγκεκριμένα στην κινητοποίηση..
που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ:
"Το κατηγορητήριο, το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα, κυρίως όμως στηρίζεται στο άρθρο 334 του Π.Κ. που αναφέρεται στην παρακώληση πλειστηριασμού, το οποίο θέσπισαν οι Τσίπρας-Κοντονής και έδωσαν μάλιστα χαρακτήρα ιδιωνύμου αδικήματος με αποτέλεσμα να μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παν. Λαφαζάνης, τον Φεβρουάριο του 2019, Γραμματέας τότε της ΛΑ. Ε, , συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του με παρέμβαση του είχε ζητήσει από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου τη διερεύνηση των υποθέσεων και την έκδοση απόφασης πριν την διεξαγωγή των εκλογών!
Πάρα το γεγονός, όμως, ότι η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε δεσμευθεί για την διεκπεραίωση της υπόθεσης πριν τις εκλογές, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αυτό, αλλά αντιθέτως, ενώ το κλητήριο θέσπισμα εκδόθηκε στις 26/6/2019, δηλαδή πριν τις εκλογές, επιδόθηκε τελικά στις 15/7 στα γραφεία της ΛΑ.Ε.
Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι η παραπομπή σε δίκη αποτελεί πολιτική δίωξη, έχει στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα από την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με τις εντολές των θεσμών, προς «δόξα» των τραπεζών, των funds αλλά και του Δημοσίου.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να πάρουν θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της κοινωνικής δράσης.
Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει πάντως ότι θα συνεχίσει τον αγώνα, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα για την προστασία της Λαϊκής περιουσίας και για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.
Οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.