ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

«Κεραυνοί» κατά Στουρνάρα για την αποκάλυψη της ΕφΣυν

Εξηγήσεις ζητάει η κυβέρνηση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο στενό συνεργάτη του -πρώην στελεχος της Εθνικής τράπεζας και νυν προϊστάμενος της διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων εταιριών στην ΤτΕ- για θαλασσοδάνεια 800.000 ευρώ (ΕΔΩ). Σημειώνεται πως το..
συγκεκριμένο πρόσωπο ως ελεγκτής της ΤτΕ κλήθηκε πρόσφατα να συνεισφέρει σε υποθέσεις μείζονος δημόσιου συμφέροντος, όπως τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης.
Στην κατάθεσή του μάλιστα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο ίδιος παραδέχθηκε πως η ΤτΕ άφησε εκτός ελέγχου τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα οποία έλαβαν μέσω της Attica Bank την περίοδο 2011-2014.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με το θέμα που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών, κάνει λόγο για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα.
«Ο διοικητής της ΤτΕ σε παλαιότερες υποθέσεις, στην περίπτωση του Π. Πολάκη, είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά τα οποία δε φαίνεται να επιδεικνύει με τον συνεργάτη του τον κ. Πάσχα στον οποίον ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε, πρόκειται για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Γ. Στουρνάρα. «Αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του. Εγείρει τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η ΤτΕ. Πρόκειται για μείζον ζήτημα».
Ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι δεν βλέπει αντίστοιχο ζήλο από ΜΜΕ στην προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος και έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά τα οποία κάποια στιγμή το μιντιακό σύστημα, ο πολιτικός διάλογος και η δημόσια σφαίρα πρέπει να τα συζητήσει».