ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο τραπεζίτης της ΤτΕ που δεν πλήρωνε τα δάνειά του

Ποινική δίωξη για κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας κατά πρώην στελέχους της Εθνικής τράπεζας και νυν προϊσταμένου της διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων εταιριών στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Το υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος που υπηρετεί σήμερα σε καίρια θέση δίπλα στον Γιάννη Στουρνάρα, με την πολιτική των θαλασσοδανείων χωρίς διασφαλίσεις εισέπραξε..
ποσό που αγγίζει με τους τόκους τα 800.000 ευρώ ενώ με συνεχείς καταχρηστικές παρατάσεις από το 2007 μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στη τράπεζα.  Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι ο γενναιόδωρος αυτός δανεισμός ήταν η ανταμοιβή του για τις καλές του υπηρεσίες στην Εθνική Τράπεζα.
Η υπόθεση του δανειολήπτη τραπεζικού πήρε πλέον το δρόμο για τον ανακριτή ενώ φαίνεται να εμπλέκονται κι άλλοι στην αθρόα παροχή δανείων χωρίς κανένα έλεγχο από τους μηχανισμούς της τράπεζας. Oσο για το συγκεκριμένο στέλεχος που διώκεται για απιστία κατά συρροή αλλά και για ηθική αυτουργία σε απιστία προφανώς «επιβραβεύτηκε» επιπλέον και με την με την τοποθέτησή του στην ΤτΕ. 
Tο ερώτημα όμως παραμένει: Πώς είναι δυνατόν να ελέγχει την ορθή πρακτική δανειοδοτήσεων τραπεζών κάποιος που αφήνει εντελώς απλήρωτα τα δικά του δάνεια, ζημιώνοντας παράλληλα μια τράπεζα η οποία ανακεφαλοποιήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων; 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα (27.3.2019) στα περίπτερα.