ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια, αρκεί να τις... διαβάζουμε

Είθισται να τσακωνόμαστε για τις δημοσκοπήσεις, λες και είναι οι πλάκες του Μωυσή... Από τον κανόνα δεν ξέφυγε και η μέτρηση της Metron Analysis που δημοσίευσε το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή. Πέρα από τα σχόλια και τις αντιδράσεις που πυροδότησε η έρευνα, καταγράφω δύο ευρήματα που δεν αξιολογήθηκε ότι έπρεπε να τύχουν ειδικής μνείας και ως εκ τούτου δεν απασχολούν..1. Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές και σε σύγκριση με τη μέτρηση Φεβρουαρίου της ίδιας εταιρίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κλείνει την "ψαλίδα" που τον χωρίζει από τη ΝΔ κατά δύο μονάδες (έρευνα Φεβρουαρίου '19: διαφορά 10,3 - έρευνα Μαρτίου '19: διαφορά 8,4).
2. Στην ιεράρχηση των σημαντικότερων προβλημάτων της χώρας - άρα και των παραμέτρων που προσδιορίζουν την ψήφο τους - το 42% των ερωτηθέντων κατατάσσουν στην πρώτη θέση τα ζητήματα της οικονομίας. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής - συνεπώς και το "Μακεδονικό" - κρίνονται ως σημαντικότερα μόνο από το 5%.

- από το fb του δημοσιογράφου Χρήστου Μαχαίρα