ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Κόκκαλης στην ΕφΣυν για Μαρινάκη και Ολυμπιακό

«To πιο δεξιό πράγμα που έχω ψηφίσει είναι ΠΑΣΟΚ». Αυτό αναφέρει ο Πέτρος Κόκκαλης, στην πρώτη του συνέντευξη σε εφημερίδα. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του μιλάει για όλους και για όλα στις δημοσιογράφους της «Εφημερίδας των Συντακτών», Έφη Μαρίνου και Χριστίνα Παπασταθοπούλου.
Mιλάει για την απόφασή του να..
αναμειχθεί με την πολιτική, για την πολιτική κίνηση «Κόσμος» και για το πρόγραμμά της, για το ΣΥΡΙΖΑ, για την «καθαίρεσή του» από τον Δήμο Πειραιά, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον Ολυμπιακό, για τον πατέρα του και για τις κατηγορίες εναντίον του, για τον παππού του, γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, την εμβληματική προσωπικότητα του ΚΚΕ.
Ενδεικτικά παραθέτουμε δυο ερωτήσεις-απαντήσεις από τη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών»
  • Σας κατηγορούν ότι συστρατευτήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που ισχυρίζονται ότι στοχοποιεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη, άρα και τον Ολυμπιακό.
Όσοι το λένε δεν καταλαβαίνουν τι είναι ο Ολυμπιακός. Ένα ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε από αστούς το 1925, με τεράστια επίδραση στους εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες που ζούσαν εκείνη την εποχή μέσα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ' ό,τι οι σημερινοί πρόσφυγες.
Και ποιος ήταν ο στόχος αυτού του σωματείου; «Η κατά πάντα φίλαθλο τρόπο εξύψωση της νεολαίας». Μια διαδικασία εκσυγχρονιστικής θα λέγαμε σήμερα ενσωμάτωσης μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι. Δηλαδή η εξύψωση των ανθρώπων, όχι η εξόντωσή τους. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός.
Τα αθλήματα διδάσκουν συνεργασία, άμιλλα, όχι γιούργια και τους φάγαμε. Η προσέγγιση «όλοι είναι εχθροί μου» δεν πάει την ομάδα μπροστά. Αυτή είναι η αντίθεσή μου με την εταιρεία που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Και φυσικά άλλο ο Ολυμπιακός, άλλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός κι άλλο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πρόεδρος είναι ο κ. Μώραλης, ο κ. Μαρινάκης είναι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της οffshore που έχει την πλειοψηφία των μετοχών.
  • Η κάθοδός σας στις ευρωεκλογές θα διχάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού;
Κάθε οπαδός διατηρεί την κρίση, την πολιτική του βούληση, δεν έχει λόγο να ασχολείται με το τι πιστεύει ο Κόκκαλης ή ο Μαρινάκης. Κι έπειτα «οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά ο Ολυμπιακός μένει». Δεν χάσαμε κάποιο πρωτάθλημα εξαιτίας κάποιας κυβέρνησης αλλά γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα