ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Πέτρος Κόκκαλης: Να ψάξουν αλλού για επίδοξους Μπερλουσκόνι

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, ο Πέτρος Κόκκαλης μιλά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και υπογραμμίζει ότι ο προοδευτικός χώρος είναι ο φυσικός του χώρος. Αναφέρεται στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία και την..
Οικολογία, την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία ευρύτερου προοδευτικού μετώπου στη μάχη των ευρωεκλογών.
Ταυτοχρόνως, προτάσσοντας τα δικά του «πολλά χρόνια ενεργούς συμμετοχής σε κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα», διαμηνύει μέσω του ΑΠΕ σε όσους κάνουν σχόλια για ελληνική εκδοχή του μπερλουσκονισμού: «Η ελληνική εκδοχή του μπερλουσκονισμού έχει δύο συστατικά τα οποία δεν συντρέχουν στην περίπτωση της οικογένειάς μου. Πρέπει κανείς να έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα και ΜΜΕ. Αυτά δεν τα έχουμε εμείς, τα έχουν άλλοι. Θα πρότεινα λοιπόν να ψάξουν αλλού για επίδοξους Μπερλουσκόνι».
Στην ερώτηση τι απαντά στις έντονες προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από Μέσα Ενημέρωσης συμφερόντων Μαρινάκη, ο Πέτρος Κόκκαλης είπε:
«Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση, γιατί για να υπάρξει πρέπει και τα δύο μέρη να την επιθυμούν ή να την επιδιώκουν και γενικά να τρέφονται από αυτή. Εγώ δεν έχω ούτε τη διάθεση, ούτε τον χρόνο να αντιπαρατίθεμαι με fake news και δίκες προθέσεων. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι η ακατανόητη επιθετικότητα από συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου. Την παρακολουθώ με έκπληξη, αλλά επίσης πρέπει να σας πω ότι δεν με αφορά. λάσπη και τα fake news που στοχοποιούν εμένα και την οικογένειά μου το μόνο που κάνουν είναι να δηλητηριάζουν ακόμη περισσότερο την πολιτική και δημόσια ζωή στη χώρα μας».
Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πέτρος Κόκκαλης μιλά ακόμη για την αφετηρία της γνωριμίας του με τον πρωθυπουργό και τις συζητήσεις που κατά καιρούς είχαν, αλλά και για τον παππού του, Πέτρο Κόκκαλη. Μιλά, τέλος, για τον Ολυμπιακό, ενώ ερωτηθείς για τον Πειραιά απαντά: «Οι πόλεις δεν είναι ατομικές ιδιοκτησίες κανενός, ανήκουν στον κόσμο».