ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Όταν οι ευρωβουλευτές κάνουν κοπάνα κάποιος φιμώνει το διαδίκτυο

Μου αρέσουν όλες οι φόρες που ο Σύριζα προσποιείται πως μάχεται τα κατεστημένα θηρία προτείνοντας ως αρετή την ελευθερία της επικοινωνίας, της έκφρασης.
Βέβαια όταν ο αντίπαλος δεν παλεύεται τού προσφέρει πετσέτα να σκουπίσει τον ιδρώτα του.
Χτες το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε ουσιαστικά τη σταδιακή συρρίκνωση της επικοινωνίας στο διαδίκτυο (δείτε ΕΔΩ). Στα ίσια οι..
ευρωβουλευτές του διάλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία για τα πνευματικά δικαιώματα στο ίντερνετ. Το παραπάνω ψήφισμα ισοδυναμεί – ουσιαστικά – με τη φίμωση των περιφερειακών δυνάμεων του ίντερνετ αφού τελικά θα αποδειχτεί δυσβάσταχτο από μεριάς τους να πληρώνουν όλες τις απαιτούμενες άδειες που θα χρειαστούν για να “μοιράζονται” περιεχόμενο. Εξαρτάται από ποια μεριά κοιτάς την αλήθεια. Το να υπάρχει ηθική στο ίντερνετ είναι σημαντικό. Ισόποσα σημαντικό είναι και η διάδοση των ιδεών.
Για τα πρακτικά να πούμε πως αν και η Αριστερή πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ενάντια στην παραπάνω νομοθεσία οι Έλληνες ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα απείχαν από τη διαδικασία. Η τελευταία θεωρείται και ως η μεγαλύτερη πάσα που θα μπορούσε να γίνει στη λογοκρισία.
- διαβάστε στο viewtag: Τρεις δημοσιογράφοι σε ιστορίες καθημερινής τρέλας! Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.