ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η ριψοκίνδυνη κίνηση του Alpha

Τον Μάρτιο του 2009, ο Alpha αιφνιδίασε την τηλεοπτική αγορά μεταφέροντας το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων στη ζώνη των 19:00, ανανεώνοντας ταυτόχρονα τη δομή και τη θεματολογία του. Από πολλούς η κίνηση χαρακτηρίστηκε ριψοκίνδυνη, καθώς τη συγκεκριμένη ζώνη την μονοπωλούσαν οι δραματικές σειρές. Αποδείχθηκε, όμως τελικά, ότι ήταν μια κίνηση ματ καθώς σε μια δύσκολη ζώνη ανταγωνισμού.. έγινε ένας ισχυρός αντίπαλος.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν το πρώτο ελληνικό δελτίο που σήκωσε όρθιο τον παρουσιαστή του, χρησιμοποίησε μεγαλύτερο studio και αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Γραφικά, ολογράμματα, green box, συνδέσεις μέσω Skype, αλλά και απουσία παραθύρων, ατέρμονων σχολιασμών και έντονων αντιπαραθέσεων.
Όλες αυτές οι πρωτοποριακές, για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, κινήσεις οδήγησαν τον τομέα των ειδήσεων στην νέα εποχή, δίνοντας μια σύγχρονη μορφή στην καταγραφή της επικαιρότητας. Ο διαφοροποιημένος τρόπος κάλυψης της ειδησεογραφίας από τον Alpha όχι μόνο κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αλλά βρήκε και πολλούς μιμητές από τον ανταγωνισμό.
30 Μαρτίου 2009 – 30 Μαρτίου 2019: Δέκα χρόνια A-news στις 19:00 αλλά και δέκα χρόνια του Αντώνη Σρόιτερ στην παρουσίασή του. Ο Αντώνης Σρόιτερ, αξιόπιστος, αντικειμενικός και με εύστοχο σχόλιο, αποτελεί την ήρεμη δύναμη που επιλέγουν οι τηλεθεατές για να ενημερώνονται με σύγχρονο τρόπο.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, έχοντας στο τιμόνι του τον Αντώνη Σρόιτερ, τις καθημερινές, και τον Νίκο Μάνεση, τα Σαββατοκύριακα, είναι το δελτίο που τρέχει την κούρσα του ανταγωνισμού, το δελτίο που κάνει πρωταθλητισμό μεγάλων αποστάσεων και αποτελεί μια από τις κύριες πηγές ενημέρωσης των πολιτών.