ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση για τον Χρήστο Παπουτσάκη

Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Χρήστου Παπουτσάκη (8/3/2009), αρχιτέκτονα και εκδότη του περιοδικού Αντί και των εκδόσεων Πολύτυπο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση (την διοργανώνει η κόρη του, Ελευθερία Παπουτσάκη), αυτό το Σάββατο, από τις 5 μμ έως τις 9 μμ, στο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στη λεωφόρο..
Πειραιώς 256. Στο χώρο θα λειτουργήσει παζάρι περιοδικών και τόμων του περιοδικού Αντί και βιβλίων των εκδόσεων Πολύτυπο και Φίλων του περιοδικού Αντί.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
18:00-20:00 Παρεμβάσεις και συζήτηση
Συντονίζει η Κατερίνα Λαμπρινού, πολιτική επιστήμονας
18:00-19:00 (χαιρετισμός και παρεμβάσεις)
Χαιρετισμός
Πάνος Χαραλάμπους, εικαστικός, Πρύτανης ΑΣΚΤ
Παρεμβάσεις
Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ: «Το ΑΝΤΙ ως εκδοχή της Αριστεράς την περίοδο της μεταπολίτευσης»
Γιάννης Ιωάννου, γελοιογράφος
Γιάννης Φλώρος, δημοσιογράφος: «Xρήστος Παπουτσάκης: Αγωνιστής της δημοκρατίας, τολμηρός αριστερός, πρωτοπόρος διανοούμενος»
Θανάσης Γάλλος, δρ Ιστορίας ΕΚΠΑ, ιστορικός ΑΣΚΙ: «Το αρχείο και το φωτογραφικό αρχείο του περιοδικού Αντί στις συλλογές των ΑΣΚΙ»
Ζντράβκα Μιχάιλοβα, ελληνίστρια-μεταφράστρια λογοτεχνίας: «Η “Ανθολογία βαλκανικής ποίησης”, ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των βαλκανικών λαών»
19:00-20:00 Συζήτηση, ερωτήσεις, τοποθετήσεις
17:00-21:00 Παζάρι περιοδικών-βιβλίων, καφές, κρασί
Την εκδήλωση διοργανώνει η κόρη του, Ελευθερία Παπουτσάκη.