ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι

Με τη χώρα να έχει μπει σε μια περίοδο πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας να πυκνώνουν και τη δίκη της Χρυσής Αυγής να μπαίνει στην τελική της ευθεία, η ομάδα της ερευνητικής εκπομπής «ΕΡΤ Report», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 00:15 στην ΕΡΤ1, επιχειρεί να «ξεφλουδίσει το κρεμμύδι» της σύγχρονης ακροδεξιάς.. Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα συνομιλούν με τη Μάγδα Φύσσα και τον Γιάννη Μπουτάρη, δύο ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει κατάματα την ακροδεξιά βία.
Επίσης, συνομιλούν και με δύο Βρετανούς συγγραφείς που παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πράγματα, τον ιστορικό Mark Mazower και τον δημοσιογράφο Paul Mason, καθώς και με τον Έλληνα δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά που έχει μελετήσει σε βάθος το φαινόμενο. Με τη βοήθειά τους και τη συμβολή των καθηγητών Βασιλικής Γεωργιάδου και Γιάννη Σταυρακάκη αναζητούν τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές αφετηρίες που οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Μάχη Νικολάρα.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος. Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου.