ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Απολογήθηκαν οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας...

...για τα δάνεια του Πήγασου

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς ο Γιώργος και ο Φώτης Μπόμπολας, καθώς και δυο διευθυντικά στελέχη της εκδοτικής εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ. Η κατηγορία, για την οποία οι τέσσερις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν αφορά σε..
δάνεια της εκδοτικής εταιρείας.
Mετά την απολογία τους οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι -ο Γιώργος Μπόμπολας χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ενώ ο Φώτης Μπόμπολας, καθώς και τα δυο διευθυντικά στελέχη, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι κατηγορούμενοι προσκόμισαν στην ανακρίτρια στοιχεία από τα οποία φέρεται να προκύπτει πως είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του δανείου που αφορούν το ακίνητο 11.000 τ.μ στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κ.λπ.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να κατέθεσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρίας και πως την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε δοθεί τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης.
Σύμφωνα με την κατηγορία για τα συγκεκριμένα δάνεια τα οποία είχε λάβει η ΠΗΣΑΣΟΣ δεν είχαν δοθεί οι επαρκείς εγγυήσεις. Η δικογραφία της υπόθεσης αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση. Η συγκεκριμένη κατηγορία στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.