ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ρωσικά αεροσκάφη με στρατιώτες στη Βενεζουέλα

Δύο ρώσικα αεροσκάφη προσγειώθηκαν χθες στο κεντρικό αεροδρόμιο της Βενεζουέλας, μεταφέροντας έναν Ρώσο αξιωματικό και σχεδόν 100 στρατιώτες, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο από τη Βενεζουέλα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο ιστότοπος Flightradar24 που καταγράφει την εξέλιξη των πτήσεων ανέφερε ότι ένα επιβατικό Ilyushin IL-62 κι ένα κάργκο..
Antonov AN-124 αναχώρησαν για το Καράκας την Παρασκευή από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρωσίας Chkalovsky, κάνοντας στάση στη Συρία. Ενας άλλο ιστότοπος που επίσης παρακολουθεί τις πτήσεις ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος έφυγε από το Καράκας σήμερα.
Η πληροφορία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας τρεις μήνες αφότου Καράκας και Μόσχα διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, μια ένδειξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με την Ουάσιγκτον ωστόσο να αποδοκιμάζει τα γυμνάσια αυτά κάνοντας λόγο για ρωσική παραβίαση.
Ο δημοσιογράφος Χαβιέ Μαγιόρκα έγραψε στο Twitter χθες ότι στο πρώτο αεροσκάφος ταξίδευε ο Βασίλι Τονκοσκούροφ, αρχηγός του στρατού ξηράς, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος ήταν μεταγωγικό που μετέφερε 35 τόνους υλικών.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, φαίνεται πως ένα επιβατικό αεροσκάφος βρισκόταν στο αεροδρόμιο Maiquetia σήμερα.
Όπως σημειώνει το Ρόιτερς, δεν έχει καταστεί σαφές για ποιον λόγο τα αεροσκάφη μετέβησαν στη Βενεζουέλα.
Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ένα αεροσκάφος με τα χρώματα της Ρωσίας στάθμευσε σήμερα σε μια πίστα του διεθνούς αεροδρομίου του Καράκας, στον απόηχο των πληροφοριών του Τύπου σχετικά με την άφιξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών.
Το αεροσκάφος, που βρίσκεται σταθμευμένο στο Maiquetia, σε απόσταση 40 λεπτών από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το επιτηρούν άνδρες της Στρατιωτικής Εθνοφρουράς του αεροδρομίου.