ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

H Kαισαριανή τιμάει την ιστορία του Εθνικού Αστέρα και της Νήαρ Ηστ

Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας από το 1922 που πρόσφυγες από τη Σμύρνη και τα Βούρλα, διωγμένοι από τις σπίτια τους και κυνηγημένοι από τον εχθρό, βρήκαν εστία στους πρόποδες του Υμηττού, στα άγια χώματα της ηρωικής Καισαριανής. Πέντε χρόνια αργότερα, ιδρύθηκε ο Εθνικός Αστέρας και η Νήαρ Ηστ, δυο ιστορικά σωματεία τα οποία.. καλλιέργησαν το κάλος της τοπικής νεολαίας και έγιναν το καμάρι της πόλης και της χώρας με τις επιτυχίες τους.
Κρητικόπουλος, Ελευθεριάδης, Αλέκος και Στέλιος Γιαννακόπουλος, Θεοφιλόπουλος, Βουρδαμης, Μαστρογιάννης, Γιανίμπας, Μπέλας, Ζερβας ,Γεωργάρας, Γκαβασιάδης, Ζερβουδάκης, είναι μερικοί από τους αστέρες του Αστέρα και των αλλων ομαδων της ''ποδοσφαιρομάνας '' Καισαριανης ,που τίμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.Οπως επισης οι αειμνηστοι Πολίτης και Μελησσινός που έβαλαν την σφραγίδα τους στο ελληνικό μπάσκετ.
Με τη συμπλήρωση 92 χρόνων από την ημέρα που η Καισαριανή απέκτησε αθλητική υπόσταση, οι παλαίμαχοι άσοι του Αστέρα και των άλλων ομάδων της πόλης, σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του δήμου Καισαριανής, εγκαινιάζουν το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Δημαρχείο της πόλης, στις 18.30, έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου, σπάνιων εγγράφων και αντικειμένων με θέμα «Αθλητισμός – στο διάβα της Καισαριανής».
Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και το Σάββατο 12 Απριλίου.