ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η «Νέα ΕΣΗΕΑ» και «τα ορφανά του Μαξίμου»

''Ακόμη κι ο πιο κακοπροαίρετος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ΕΣΗΕΑ θα έφτανε στο σημείο να παρακαλάει τον υπουργό για να υπογραφεί μια δήθεν συλλογική σύμβαση όπου το 6ωρο των εσωτερικών συντακτών να γίνεται 7ώρο. Nα παρακαλάει τον υπουργό για δυο μερούλες παραπάνω άδειας ξεχνώντας τα οικονομικά και τους μισθούς που είναι το βασικό ζήτημα που πρέπει να περιλαμβάνεται..
σε μια πραγματική ΣΣΕ''.

Τα παραπάνω αναφέρει η παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ» σε επιστολή που μας έστειλε υπό τον τίτλο «Τα ορφανά του Μαξίμου».
Αναλυτικά η επιστολή:
"Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις απανωτές «επιτυχίες» της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ. Δεν μπορεί κανείς παρά να μείνει άφωνος με τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο.
Ακόμη κι ο πιο κακοπροαίρετος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ΕΣΗΕΑ θα έφτανε στο σημείο να παρακαλάει τον υπουργό για να υπογραφεί μια δήθεν συλλογική σύμβαση όπου το 6ωρο των εσωτερικών συντακτών να γίνεται 7ώρο. Θα παρακαλάει τον υπουργό για δυο μερούλες παραπάνω άδειας ξεχνώντας τα οικονομικά και τους μισθούς που είναι το βασικό ζήτημα που πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια πραγματική ΣΣΕ.


Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω στην αναξιοπρέπεια και την αλαζονεία, η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αυτοχριστεί Βασίλισσα των Ενώσεων Τύπου, ενεργώντας μόνη της, μαζί με την ΕΣΠΗΤ και χωρίς να ενημερώσει τις άλλες Ενώσεις της Περιφέρειας, αλλά ταυτόχρονα αγνοώντας επιδεικτικά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ, το μοναδικό συνδικαλιστικό Όργανο που εκ του Νόμου εκπροσωπεί το σύνολο των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας.
Φτάσαμε έτσι, στην εποχή των εξώδικών και των επιστολών για να γίνει το αυτονόητο. Φτάσαμε στην εποχή που η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ φαίνεται ότι προσεύχεται και ελπίζει στην διάλυση της Πανελλήνιας ομοσπονδίας και γιατί όχι; Στη διάλυση όλων των άλλων Ενώσεων, αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ . Έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία άλλη φωνή που να εναντιώνεται στην οσφυοκαμψία της ηγεσίας της.
Θα θυμίσουμε στην ηγεσία της ΕΣΗΕΑ τα λόγια του Σωκράτη: Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα. Περιλαμβάνουμε και την μετάφραση καθώς γνωρίζουμε ότι το διάβασμα δεν περιλαμβάνεται στα «χόμπυ» τους: Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση.
ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ"