ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ενα βραβείο στο διαμάντι της ελληνικής δημοσιογραφίας

Ο Νίκος Πηγαδάς
Σημαντικά πρόσωπα της πνευματικής ζωής του τόπου τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών με  τα βραβεία που έχουν θεσπίσει τα Ιδρύματα Ουράνη και Πέτρου Χάρη. Η απονομή έγινε κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Το βραβείο μυθιστορήματος..
του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη απέσπασε ο Αλέξης Πανσέληνος για το βιβλίο του «Ελαφρά ελληνικά τραγούδια» (Μεταίχμιο, 2018), ενώ βραβείο διηγήματος πήρε η Ελισάβετ Χρονοπούλου για το βιβλίο της «Ο έτερος εχθρός» (Πόλις, 2017).
Με το βραβείο ποίησης τιμήθηκε ο Δημήτρης Κοσμόπουλος για το «Θέριστρον» (Κέδρος, 2018) και με το βραβείο του Ιδρύματος Π. Χάρη, ο Χάρης Βλαβιανός για την ποιητική του συλλογή «Αυτοπροσωπογραφία του λευκού» (Πατάκης, 2018).
Ο Νικόλαος Πηγαδάς βραβεύτηκε για το σύνολο του έργου του με το βραβείο Δοκιμίου –Μελέτης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη. Για τον Νίκο Πηγαδά έγραψαν πολλοί συνάδελφοί του δημοσιογράφοι στα σόσιαλ μίντια. Παραθέτουμε  χαρακτηριστικά σχόλια:
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΈΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΑ. Κάτι που δεν έκανε εδώ και χρόνια το Ίδρυμα Μπότση... Ο Νίκος Πηγαδάς είναι η προσωποποίηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του ήθους και της εντιμότητας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Τ. Τ.
  • Το βραβείο στον Νίκο Πηγαδά αποτελεί δικαίωση εκείνων που πίστεψαν οτι η δημοσιογραφία είναι κάτι πολύ περισσότερο απο αυτό που κάποιοι έπεισαν τον κόσμο οτι είναι. Ήταν και είναι ένας απο αυτούς που τίμησαν στον ύψιστο βαθμό τον ρόλο τους, χωρίς την παραμικρή στιγμή χαλάρωσης ή έκπτωσης. Είναι ο εκφραστής του σπουδαίου. Και ευτυχώς που ΔΕΝ πήρε βραβείο Μπότση, (και ο νοών νοείτω). Να είσαι γερός Καπετάνιο... Κ.Τ.
  • Καπετάνιε άλλη μια φορά μας έδωσες δύναμη να αγωνιζόμαστε για την αληθινή
    δημοσιογραφία και να δείχνουμε πως ο Φάρος ,που φωτίζεις τα ταξίδια μας
    σε αυτό το λειτούργημα δεν σβήνει ποτέ. Να είσαι πάντα καλά δάσκαλε! Π.ΧΡ.
  • Δύσκολα στις μέρες μας θα βρεθεί συνάδελφος με την επαγγελματική πληρότητα, την ακαιρεότητα και το ήθος του Νίκου Πηγαδά. Αισθάνομαι τυχερός που δούλεψα μαζί του -η αλήθεια είναι πως δεν συνεργαστήκαμε άμεσα- στη χρυσή εποχή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Κυρ Νίκο, σε ευχαριστώ για όσα έμαθα από σένα. Πολλά ανάλογα βραβεία σου αξίζουν!!!Δ.Κ.