ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Στο ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ για «λεκτική και φυσική βία» στο Big Brother

Για την ερχόμενη Πέμπτη το κανάλι του Νέου Φαλήρου έχει κληθεί να δώσει διευκρινίσεις στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, καθώς εξετάζεται για παράβαση διατάξεων που αφορούν «προβολή προγράμματος με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη», «μη τήρηση των κανόνων ευπρεπούς γλώσσας και συμπεριφοράς» και «προβολή πράξεων και απειλών λεκτικής και.. φυσικής βίας» από το «Big Brother», στα επεισόδια που προβλήθηκαν στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Επιπλέον, για μια ακόμη παράβαση, την «αναμετάδοση σε πρωινή και μεσημεριανή ζώνη προγράμματος αποσπάσματος εκπομπής με επιβλαβές για τους ανηλίκους περιεχόμενο», θα εξεταστούν οι εκπομπές «Love It» της Ιωάννας Μαλέσκου και «Καλό Μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά, που μεταδόθηκαν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.
Το ΕΣΡ δέχτηκε πολλές καταγγελίες από τηλεθεατές για τα παραπάνω επεισόδια του αμφιλεγόμενου ριάλιτι, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του πριν λίγα 24ωρα:
Περιήλθε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πλήθος καταγγελιών που αφορούν τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Big Brother». Παρατίθενται ενδεικτικά αποσπάσματα των καταγγελιών: «Απειλές, λεκτική και ψυχολογική βία, παρολίγον χειροδικία και μπούλινγκ όλων των διαστάσεων» – «Απειλούσε και τραμπούκιζε συμπαίκτη του» - «χυδαίες εκφράσεις…και…ύβρεις…» - «έβριζε ασύστολα» - «Απειλεί και τρομοκρατεί τους συμπαίχτες του».             - πηγή: e-tetradio