ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τιμής Ένεκεν - Αφιέρωμα στον Μενέλαο Λουντέμη

«Αχ ευλογημένα δάκρυα...
Σκέφτομαι, Αν δεν υπήρχαν κι αυτά πώς θα συνεννοούνταν οι καλοί άνθρωποι μεταξύ τους;»
Μενέλαος Λουντέμης

Το «Τιμής Ένεκεν», που μεταδίδεται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 στο Τρίτο Πρόγραμμα, αναζωπυρώνει μια πνευματική φλόγα που 43 χρόνια απουσίας στάθηκαν λίγα για να σβήσουν: τον Μενέλαο Λουντέμη, που με το έργο του δίδαξε ανθρωπιά και ακεραιότητα.. Ο Μενέλαος Λουντέμης, πλούτισε τη λογοτεχνία μας με τις ειλικρινείς εκμυστηρεύσεις του και ανανέωσε τον πεζό λόγο με στοιχεία που ούτε η κοινωνική παρατήρηση μπορούσε να δώσει, ούτε η ποιητική διάθεση που καλλιεργείται στο σπουδαστήριο.
Στο αφιέρωμα μιλάει η θυγατέρα του Μυρτώ, αποκαλύπτοντας άγνωστες και συνταρακτικές λεπτομέρειες για τον συγγραφέα, η Δανάη Στρατηγοπούλου που ήταν προσωπική του φίλη, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ο εκδότης των βιβλίων του Αριστείδης Κλάδος και ο Ζακίνος Φιλοσώφ, διοικητής του στρατοπέδου εξόριστων γυναικών στο νησί Τρίκερι, ο οποίος ήρθε για τη συνέντευξη από το εξωτερικό. Ακούγεται επίσης, η φωνή του Μενέλαου Λουντέμη από το ιδιωτικό αρχείο της οικογένειας.
Για την εκπομπή απαγγέλουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Μποτέλλη, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Κώστας Καστανάς, Λήδα Πρωτοψάλτη και η Όλγα Πολίτου.
Έρευνα-παραγωγή-παρουσίαση: Δαυίδ Ναχμίας.
Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6!
Info:
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, στις 13:00
Εκπομπή: «Τιμής Ένεκεν»
Με τον Δαυίδ Ναχμία
Αφιέρωμα στον Μενέλαο Λουντέμη
Live Streaming: webradio.ert.gr/trito