ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι στην ΕΡΤ


Έπειτα από πέντε μήνες συνεχόμενης δράσης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, το πρωτάθλημα Formula 1 του 2020 ρίχνει την αυλαία του, με τον 17ο και τελευταίο γύρο στο Άμπου Ντάμπι, στις 13 Δεκεμβρίου 2020.
Οι ελεύθερες δοκιμές 1, 2 και 3 του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα.. μεταδοθούν από την ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ1 και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, στις 15:10 (σύνδεση με την πίστα Γιας Μαρίνα από 14:50). Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.
Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr».
Με εξαίρεση το 1963 – όταν και είχε πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι της Νοτίου Αφρικής στις 28 Δεκεμβρίου – ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει αγώνας τόσο αργά μέσα στη χρονιά. Και τι χρονιά ήταν αυτή… Μέσα στο 2020 είδαμε τον Λιούις Χάμιλτον να ισοφαρίζει το ρεκόρ των 7 πρωταθλημάτων του Μίκαελ Σουμάχερ και να ξεπερνάει αυτό των νικών του με 94 (έναντι 91 του Γερμανού), τη Mercedes να κατακτά ένα ανεπανάληπτο στην ιστορία του αθλήματος έβδομο νταμπλ και κυρίως, σε δύο Γκραν Πρι είχαμε δύο απροσδόκητους νικητές που έδωσαν έναν άλλο, φρέσκο αέρα στο πρωτάθλημα. Μιλάμε ασφαλώς για τους Πιέρ Γκασλί στη Μόντσα της Ιταλίας και Σέρχιο Πέρες στο Σακίρ του Μπαχρέιν.
Το κύριο ερώτημα βέβαια, οδεύοντας προς το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι είναι: θα μπορέσει ο Λιούις Χάμιλτον να τρέξει μετά τη θετική διάγνωσή του στην Covid-19 στον προηγούμενο αγώνα; Αυτό είναι όμως κάτι που θα μάθουμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς, όπως αναφέρει το έγκυρο περιοδικό «Autosport», ο Βρετανός πρέπει να περάσει από 4 συνολικά τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού από την ώρα που θα φύγει από το Μπαχρέιν μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Mercedes έχει μέχρι τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου για να αποφασίσει αν το ένα από τα δύο αυτοκίνητά της θα το οδηγήσει ο 35χρονος Βρετανός ή θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον 22χρονο Τζορτζ Ράσελ -ο οποίος έκλεψε την παράσταση ως αντικαταστάτης του Χάμιλτον στον προηγούμενο αγώνα- για να πετύχει την πρώτη του νίκη στη Formula 1.
Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, καθώς και στο ποια ομάδα μεταξύ των Racing Point, McLaren και Renault θα επικρατήσει στη σφοδρή μάχη για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, θα δοθεί με το πέσιμο της καρό σημαίας στο σιρκουί της Γιας Μαρίνα.
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 11:00-12:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 15:00-16:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 12:00-13:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 15:00-16:00 (ΕΡΤ1)
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020
Αγώνας: 15:10 (σύνδεση με την πίστα Γιας Μαρίνα από 14:50) – ΕΡΤ1