ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Nα γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες...

...στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Το αίτημα να πραγματοποιηθούν μαζικά δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜ-Θ, Γκαρά Νατάσα, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν,.. Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Δημήτρης. Αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από τους Προέδρους των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.
Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως προκαλεί ερωτήματα το γεγονός πως εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κοινό, δεν έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα σε διαγνωστικά test για Covid-19.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ιδιαίτερα κατά το τρέχον β΄ κύμα της πανδημίας, παρατηρείται αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς επίσης και πολλά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων πρέπει να προστατεύονται πέρα και πάνω από κάθε κόστος, όπως συνολικότερα και η δημόσια υγεία αλλά και η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.
Τέλος, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας αν θα προβλεφθεί άμεσα η διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων ανά τακτά χρονικά διαστήματα τεστ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και αν θα ενεργήσει η κυβέρνηση, ώστε επιτέλους να συνταγογραφούνται και να είναι δωρεάν τα τεστ για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.