ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ» για τις κινητοποιήσεις στα κανάλια

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης «Νεα ΕΣΗΕΑ» σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ν/σ Πέτσα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Tο ξεπούλημα των δημοσιογράφων των τηλεοπτικών σταθμών έχει ονοματεπώνυμο
Πόνταραν στην αγωνία των χιλιάδων εργαζομένων στους τηλεοπτικούς.. σταθμούς και τους έσυραν σε μια ανούσια επαναστατική γυμναστική. Υπονόμευσαν το έσχατο όπλο των εργαζόμενων που είναι η ίδια η απεργία. Υποσχέθηκαν και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να υπόσχονται αγώνα και απεργίες, μετά από ένα κρεσέντο επικοινωνίας και βομβαρδισμού με δελτία τύπου για το πόσο ωραία τα κάνουν όλα.
Και σήμερα απλά έδωσαν τη χαριστική βολή στον κλάδο. Τις προηγούμενες δύο ημέρες, είχαν φτάσει στο σημείο να παρακαλούν τους εργοδότες να μην σπάσουν την απεργία !!! και υπόσχονταν ότι θα λήξει σήμερα. Κοινώς την προκήρυξαν για να εξαπατήσουν τους συναδέλφους, να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Με τον τρόπο αυτό εισήγαγαν νέα ήθη. Την ανηθικότητα της απεργιακής κινητοποίησης με την ανοχή των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών.
Αυτοί που εγκλημάτισαν σε βάρος των συναδέλφων έχουν ονοματεπώνυμο:
Μαρία Αντωνιάδου Αρια Αγάτσα Αγγελική Γυπάκη Μάκης ΔιόγοςΣταύρος Καπάκος Μάχη Νικολάρα
Υποτίθεται ότι είχαν βάλει κόκκινες γραμμές για την προστασία των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς τις οποίες τις παραβίασαν όλες. Και τώρα αφού με ευθύνη τους σταμάτησαν μια απεργία ανούσια την οποία οι ίδιοι ξεκίνησαν, χωρίς σχέδιο, (εννοείται για τους συναδέλφους, δικά τους είχαν) έχουν το θράσος να μιλούν για αγωνιστική εγρήγορση. Μιλούν για συνελεύσεις και ετοιμότητα για την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων δημοσιογράφων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στους ανθρώπους που καλή τη πίστη και χωρίς καμία υποστήριξη από τους 6 ινστρούκτορες του κλάδου συμμετείχαν σε απόλυτο βαθμό στην διήμερη απεργία που σημειωτέον δεν είχαν το θάρρος να προκηρύξουν οι ίδιοι αλλά πετούσαν το μπαλάκι στην ΠΟΕΣΥ για να μπορούν να κλείνουν το μάτι στους εργοδότες.
Απευθυνόμενοι στους ηρωικούς συναδέλφους που πίστεψαν ότι μπορούν να δώσουν τη μάχη δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ δεν συμμετείχε σε αυτή την άθλια μεθόδευση. Εμείς καταθέσαμε την πρόταση μας απο την αρχή για το πως πρέπει να κινηθει ο κλάδος και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτό που ερχεται
Και δεν έχουμε καμία πρόθεση στο εξής να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία όπου η πλειοψηφία των 6 κινείται με γνώμονα την καρέκλα και την προώθηση προσωπικών δημοσίων σχέσεων με τους εργοδότες.
Στο εξής ας κάνουν μόνοι τους απεργίες. Να εξηγήσουν όμως και γιατί τις κάνουν αφού απαντήσουν:
1. Ποιο ήταν το κέρδος μετά από δύο ημέρες απεργίας ώστε να σταματήσουν να εισηγούνται απεργίες; Δεν είχαν το θάρρος να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν απεργία.
2. Γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα όλα τα ηχητικά από τις συναντήσεις και τις συνεδριάσεις που έγιναν ;
3. Αν είναι αλήθεια ότι μέλος του προεδρείου παρακαλούσε τους εργοδότες και διευθυντές να μην σπάσουν την απεργία και οτι θα σταματήσει σήμερα Πέμπτη ;
4. Γιατί μέλος του Δ.Σ. ενώ στην αρχή ζητούσε απεργία έως τις 6 αύριο το πρωί απειλούσε τους εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών να μην δει βίντεό τους που έγινε πριν από τις 6 σήμερα το απόγευμα.
Εν αναμονή των απαντήσεων δηλώνουμε ότι ντρεπόμαστε για την σημερινή κατάντια της ΕΣΗΕΑ από την τραγική πλειοψηφία της συναλλαγής για το μοίρασμα των καρεκλών των έξι. Και καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν την απάντησή τους. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει άλλωστε.
NΕΑ ΕΣΗΕΑ"