ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Συνεπιμέλεια: μια ευαίσθητη ιστορία

Η σύγχρονη ελληνική οικογένεια, εξελίσσεται και μετασχηματίζεται διαρκώς στο πέρασμα του χρόνου. Οι άλλοτε άρρηκτοι δεσμοί της, που σε ορισμένες περιπτώσεις έκρυβαν την ασφυξία, τη συμβατικότητα και την δυστυχία των συζύγων - γονιών δίνουν τη θέση τους σε νέα μοντέλα οικογενειών και σε καινούριες γονεϊκές σχέσεις που ενίοτε.. δοκιμάζονται.
Με τα διαζύγια να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια συζήτηση ένα είναι το ζητούμενο που κυριαρχεί: Το καλό του παιδιού. Πού όμως βρίσκεται αυτό; Κάπου ανάμεσα στις διεκδικήσεις των μπαμπάδων που ζητούν περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο με τα παιδιά τους; Στην εύλογη ανησυχία των μαμάδων για κακοποιητικούς και αδιάφορους πατεράδες που απειλούν την ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού ή στις εκατέρωθεν εγωιστικές συμπεριφορές μεταξύ των πρώην συζύγων που πλήττουν σημαντικά το παιδί;
Η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το MEGA STORIES εν όψει του νέου νομοσχεδίου που πρόκειται να ψηφιστεί προσεχώς και να φέρει νέες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο μετά από σχεδόν 40 χρόνια καταπιάνεται με το φλέγον θέμα της Συνεπιμέλειας. Ακούει τις απελπισμένες φωνές των μπαμπάδων αλλά και τις ανήσυχες φωνές των μαμάδων που καταθέτουν τον προσωπικό τους προβληματισμό. Μιλά με γυναικείες οργανώσεις οι οποίες εκθέτουν τις δικές τους θέσεις και προσπαθεί με την βοήθεια των επιστημόνων να αποτυπώσει τις ψυχολογικές και κοινωνιολογικές επιπτώσεις που προκύπτουν από μια τέτοια συγκρουσιακή κατάσταση.
Ένα ευτυχισμένο παιδί χρειάζεται ισορροπημένους, ευτυχισμένους γονείς. Και μια κοινωνία χρειάζεται δίκαιους νόμους. Με αυτά τα δεδομένα η συζήτηση ξεκινά! 

MEGA STORIES TH ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:10
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Τίνα Παππά
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: GAP Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου