ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη

«Η λογοκρισία επιβεβαιώνει τη φίμωση όποιου διαφοροποιείται από τον Μητσοτάκη»

«Ένα ακόμη δείγμα για το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη λογοκρισία άρθρου της Ελενας Ακρίτα από «Τα Νέα».
«Η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το.. σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσίπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη. Η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για λογοκρισία στην Έλενα Ακρίτα:
Η καταγγελία της κας Ακρίτα για λογοκρισία στο άρθρο της από τη διεύθυνση των Νέων είναι ενδεικτική της στόχευσης της εφημερίδας, αλλά αποτελεί και μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για το πλουραλισμό και την ελευθερία του τύπου.
Η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσιπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη.
Η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη.
Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου.
Αλλά είναι ένα ακόμη δείγμα για το πώς ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής.

Νάσος Ηλιόπουλος: Καμιά εκστρατεία λάσπης δε μπορεί να τους σώσει
«Η λογοκρισία όμως ενός άρθρου αποτελεί ένδειξη πανικού. Ένδειξη πανικού ενός συστήματος που επιλέγει να αντιγράφει το «Μακελειό»», υπογραμμίζει σε ανάρτηση του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στο Facebook:
Η επίθεση στην πολυφωνία αποτελεί την άλλη όψη της διασποράς ψευδών ειδήσεων και συνωμοσιολογίας. Η λογοκρισία του άρθρου της Έλενας Ακρίτας στα σημερινά "Νέα" πλήττει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης.
Η λογοκρισία όμως ενός άρθρου αποτελεί ένδειξη πανικού. Ένδειξη πανικού ενός συστήματος που επιλέγει να αντιγράφει το "Μακελειό".
Ένα οργανωμένο σύστημα λάσπης και συκοφαντίας φοβάται ακόμα και ένα άρθρο γνώμης.
Έχουν κάθε λόγο να φοβούνται και καμιά εκστρατεία λάσπης δε μπορεί να τους σώσει.