ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τι είπε ο Τσίπρας για τα εξώδικα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη

«Αν βλέπεις ανθρώπους κατ’ εξακολούθηση να επιχειρούν να σε δυσφημήσουν και δεν κάνεις τίποτα, τότε η κοινή γνώμη εκλαμβάνει τη σιωπή σου ως συνενοχή. Δίνω την ευκαιρία στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους που εν γνώσει τους επιχείρησαν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να αποκαταστήσουν την αλήθεια»
Aυτό απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε το πρωί της.. Παρασκευής από τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, σχετικά με το εξώδικο σε δημοσιογράφους (Παπαχρήστος, Κουρτάκης) για την ενοικιαζόμενη εξοχική κατοικία στο Σούνιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε του δικαιώματος που έχει «κάθε δημόσιο πρόσωπο να ζητά από αυτούς που ελέγχεται να αποκαθιστούν την αλήθεια, όταν διαπιστώνεται ότι ο έλεγχος και η κριτική τους είναι αβάσιμη».
Επεσήμανε ότι αποφάσισε να στείλει εξώδικο στους «συκοφάντες της δημοσιογραφίας» που «ανέλαβαν κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη να εκτελέσουν αυτό το συμβόλαιο», γιατί «πρέπει να υπάρχει ένας φραγμός, ένα όριο στην αθλιότητα» και ότι θα «δώσει συνέχεια», εφόσον «δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια», υπογραμμίζοντας ότι είναι «η πρώτη φορά» που το κάνει στα 12 χρόνια που είναι αρχηγός κόμματος.
Επανέλαβε, δε, ότι τα χρήματα που θα διεκδικήσει δε θα τα πάρει ο ίδιος «για να αγοράσει το σπίτι», αλλά θα τα δώσει στο ταμείο της Ένωσης Συντακτών, υποστηρίζοντας τον «δίκαιο αγώνα» των δημοσιογράφων κατά του νόμου της κυβέρνησης που καταργεί τον νόμο Παππά για τη διασφάλιση των 400 εργαζομένων στα κανάλια.